Båstads kommun inleder rekryteringen av ny kommundirektör

Båstads kommun inleder rekryteringen av ny kommundirektör

Nu går det att söka tjänsten som nästa kommundirektör i Båstads kommun. Nuvarande kommundirektör Erik Lidbergs förordnande går ut vid årskiftet och därför inleds nu som planerat processen att hitta hans efterträdare. – Hela kommunsverige står inför stora utmaningar de kommande åren och det är därför centralt att den person vi nu söker är utvecklingsinriktad, innovativ och har förmågan att ta tillvara på de förutsättningar som finns i Båstad, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein (M).
Båstads kommun väljer att anlita ett externt rekryteringsföretag som tillsammans med kommunens HR-avdelningen håller i processen.– Anledningen till att vi valt att anlita en extern part i processen är för att säkerställa att rekryteringen präglas av saklighet, objektivitet och rättvisa. Därmed vill vi öka möjligheterna till likabehandling i rekryteringen, säger HR-chef Philipp Seuffer.
När det väl är dags för slutintervjuer kommer det att ske i samverkan i olika intervjugrupper. Arbetsgivargruppen utgörs bland annat av Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande, och Philipp Seuffer, HR-chef. Representanter för arbetstagarorganisationerna ingår i en facklig intervjugrupp samt en politikergrupp som utgörs av företrädare från bland annat kommunstyrelsens presidium.
Rekryteringen förväntas pågå fram till sommaren och beslut om tillsättning beräknas fattas i kommunstyrelsen i juni. Den nya kommundirektören beräknas tillträda någon gång under årets sista kvartal.
Läs mer i platsannonsen.
 

Inlägget Båstads kommun inleder rekryteringen av ny kommundirektör dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar