Bevattningsförbud hävs i Torekov med omnejd

Bevattningsförbud hävs i Torekov med omnejd

NSVA häver bevattningsförbudet som infördes den 7 augusti för orterna Torekov, Ramsjö, Ramsjöstrand, Glimminge plantering, Öllövs Strand, Ängelbäcksstrand, Segeltorpsstrand, Ranarpsstrand, Lervik samt Stora Hult i Båstads kommun.
– Den senaste tiden har förbrukningen stabiliserat sig och ligger på nivå som vi bedömer håller även på lång sikt. Vi ser en koppling mellan nederbörd, svalare temperatur och minskad vattenförbrukning. Det är tydligt att dricksvatten används till bevattning som gör att våra vattenverk inte har kapacitet för att möta detta, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA, i ett pressmeddelande på nsva.se.
NSVA inför bara bevattningsförbud när det verkligen behövs, därför är det nu viktigt att Båstads kommuninvånare fortsätter att agera vattensmart med det kommunala dricksvattnet.– Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortsätter att bidra med att hushålla med dricksvattnet. I Torekov och de andra orterna spelar varje liten besparing roll eftersom det är begränsade grundvattenresurser i området som kan användas för att producera dricksvatten, säger Jonas Håkansson.

Inlägget Bevattningsförbud hävs i Torekov med omnejd dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar