Bevattningsförbudet i Båstads kommun hävs

NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun idag, onsdagen den 14 augusti. Nederbörd och svalare väder gör att vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.
Den 12 juli införde NSVA bevattningsförbud i Båstads kommun. Orsaken var den höga vattenförbrukningen i kombination med det varma vädret. Värst var situationen i Torekov, där dricksvattnet riskerade att ta slut. Idag, onsdagen den 14 augusti, häver NSVA bevattningsförbudet.
– Tack alla som hjälpt till med att spara vatten. Det gäller att vara fortsatt vattensmart och tänka på hur dricksvattnet används, säger Sven-Inge Granlund, chef för avdelning Rörnät på NSVA.
Det är fortfarande låga grundvattennivåer i Båstads kommun och nivåerna behöver tid för återhämtning. Eftersom antalet användare av dricksvattnet sjunkit när sommarboende och turistsäsong går mot sitt slut har uttaget av dricksvatten minskat.
– Inför nästa sommarsäsong är det för grundvattennivåernas skull bättre att göra större trädgårdsanläggningsarbeten på hösten, som att plantera träd, häck eller anlägga en ny gräsmatta, säger Sven-Inge Granlund.
Läs mer om NSVA här
Här kan du ta del av aktuell driftinformation dygnet i Båstads kommun

Inlägget Bevattningsförbudet i Båstads kommun hävs dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar