Biblioteket satsar på läsfrämjande i sommar

Biblioteket satsar på läsfrämjande i sommar

”Sommarboken – läs högt tillsammans!” är bibliotekets nya, läsfrämjande satsning. Den riktar sig till alla familjer som gillar högläsning.
Under barnets tre första levnadsår fullkomligt exploderar språkutvecklingen. Att börja med högläsning tidigt i barnets liv är ett härligt sätt att låta ordförrådet växa. I sommar gör biblioteket därför en läsfrämjande satsning för att få fler familjer att skapa goda läsvanor.
På Båstads, Förslövs och Torekovs bibliotek finns häftet ”Sommarboken – läs högt tillsammans!” att hämta. Föräldern läser sedan fem böcker högt för barnet. Böckerna ska lånas på biblioteket, men vilka böcker det är – roliga bilderböcker, spännande äventyrsberättelser eller intressanta faktaböcker – bestämmer familjerna själva. Det finns massor av böcker att välja mellan och det kostar ingenting att låna. Efter läsningen lämnas häftet in på något av de tre biblioteken. Då får barnet välja en egen presentbok.
Satsningen pågår under juni, juli och augusti.
Barn och unga som vill läsa på egen hand kan välja att vara med i ”Sommarboken” också. Varje barn som lånar och läser fem böcker en bok i present. Häftet som ska fyllas i och lämnas in hämtas på biblioteket.
”Sommarboken” är ett samarbete mellan biblioteken i Familjen Helsingborg.

Inlägget Biblioteket satsar på läsfrämjande i sommar dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar