Bibliotekssystemet har varit ur funktion på grund av hackerattack

Bibliotekssystemet har varit ur funktion på grund av hackerattack

Bibliotekssystemet har varit funktion på grund av hackerattack – inga tecken på att personuppgifter skulle vara läckta.
Sedan 23 juni har det inte gått att reservera, låna eller använda bibliotekets övriga tjänster. Det beror på att Axiell som är leverantör av vårt bibliotekssystem utsatts för en hackerattack, en så kallad ransomware-attack. Omedelbara säkerhetsåtgärder vidtogs och systemet stängdes ner.
Vi vill först och främst beklaga att våra tjänster varit otillgängliga under denna tid. Vi vill också understryka att våra besökares säkerhet är vår högsta prioritet. Axiells undersökningar visar inga som helst spår på att våra besökares personuppgifter eller andra uppgifter skulle ha läckt ut i attacken. Det finns dock en viss risk för att uppgifter har läckt ut och röjts till obehöriga, vilket innebär att systemets uppgifter om dig och dina lån kan bli kända för andra. Uppgifter avseende personer med skyddade personuppgifter har inte funnits i systemet.
Biblioteket tillsammans med Axiell kommer att fortsätta undersöka effekterna av attacken, se till så att du kan använda våra bibliotekstjänster utan problem och göra allt vad vi kan för att något liknande inte ska ske igen.
Från och med fredag 2 juli går det att logga in på bibliotekets hemsida och använda e-tjänster igen. Vi håller dig uppdaterad bibliotekets webbplats.
Kontaktuppgifter Bibliotek Familjen Helsingborg:
kontakt@bibliotekfh.se
Båstads kommuns dataskyddsombud:
dataskyddsombud@bastad.se

Inlägget Bibliotekssystemet har varit ur funktion på grund av hackerattack dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar