”Birgit Nilsson är väl värd sin flaggdag”

”Birgit Nilsson är väl värd sin flaggdag”

Gitte Lindström-Harmark och Bengt Hall från Birgit Nilsson Museum tillsammans med Thomas Andersson, kommunfullmäktiges ordförande,   Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande och Ingela Stefansson, första vice ordförande i kommunstyrelsen.

 
Vinden tog i rejält när flaggan skulle hissas för att hedra operastjärnan Birgit Nilsson på morgonen den 17 maj. Under trumpetfanfar av Erik Lundvall lyckades Ingela Stefansson, första vice ordförande i kommunstyrelsen, och Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande, trots hårda vindar få upp den svenska flaggan utanför Birgit Nilssons museum. Men när flaggan väl var hissad skingrade molnen sig och solen tittade fram.
– Birgit Nilsson är en ikon med tydlig Bjärekoppling och det känns hedrande att vara med och uppmärksamma henne. Hon var en stark kvinna som tog sig från Västra Karup till världen. Hon är väl värd sin flaggdag, sa Johan Olsson Swanstein (M) i sitt tal.
Efter sitt tal överlämnade han en bukett blommor från kommunen till museets vd Gitte Lindström-Harmark.
– Det känns väldigt bra att vi har gjort detta tillsammans, kommunen och museet. Och det känns underbart att Birgit blir hedrad på detta vis, sa Gitte Lindström-Harmark.
Efteråt samlades de inbjudna i utställningshallen där museets ordförande Bengt Hall skålade för Birgit Nilsson.
– Hon är och kommer för alltid att vara unik.
Det var i februari som kommunfullmäktige i Båstad beslutade att införa en kommunal flaggdag på Birgit Nilssons födelsedag, 17 maj, varje år.
Med anledning av coronapandemin var endast ett fåtal gäster inbjudna.

Johan Olsson Swanstein och Ingela Stefansson hissar flaggan.

Flaggan hissas.

Molnen skingrade sig när flaggan var hissad.

Johan Olsson Swanstein överlämnade en bukett blommor till Gitte Lindström-Harmark.

Skål för Birgit Nilsson.

Gitte Lindström-Harmark och Johan Olsson Swanstein.

Birgits bakelse.

Gitte Lindström-Harmark och Bengt Hall.

Utanför kommunhuset hissade Thomas Andersson flaggan för att hedra Birgit Nilssons minne. Samtidigt vajade prideflaggan högt över kommunhuset. Den 17 maj är även den internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi, IDAHOT-dagen.

Inlägget ”Birgit Nilsson är väl värd sin flaggdag” dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar