Bjäre hjälps åt!

Bjäre hjälps åt!

Vill du bli volontär?
Att vara volontär innebär att du gör en frivillig, viktig insats för en medmänniska.
Just nu behövs din insats för att hjälpa äldre personer och personer i andra riskgrupper att handla mat och andra varor, låna böcker på biblioteket eller göra andra ärenden i samhället. Som volontär bestämmer du själv hur mycket tid du vill avsätta och vilka tider som passar just dig. Varje insats, hur liten den än är, är viktig.
Uppdraget som volontär frivilligt och ingen ersättning utgår. Volontärverksamheten är ett komplement till övriga verksamheter inom kommunen och ersätter inte personal.
Anmäl ditt intresse av att vara volontär genom att ringa: 0431-777 60 (vardagar 8.00-16.30) eller skicka ett mail till: volontar@bastad.se
Om du mailar ber vi dig ange ditt namn, ett telefonnummer som vi kan nå dig på, kort information om vad du kan tänka dig att hjälpa till med samt inom vilket geografiskt område du har möjlighet att hjälpa till.
Behöver du hjälp av en volontär?
Tillhör du någon av de riskgrupper som enligt Folkhälsomyndigheten har störst risk att bli allvarligt sjuk om du smittas av covid-19, coronaviruset?
Ibland kan det ta emot att be om hjälp men det här är en särskild situation där väldigt många behöver andra människors hjälp. Det finns många som vill hjälpa dig med det du behöver!
Saknar du några livsmedel hemma? Vill du låna en bok på biblioteket? Behöver du hjälp att hämta ut ett paket hos ditt postombud?
Tveka inte att höra av dig antingen genom att ringa: 0431-777 60 (vardagar 8.00-16.30) eller skicka ett mail till: volontar@bastad.se
Om du mailar ber vi dig ange ditt namn, ett telefonnummer som vi kan nå dig på samt kort information om vad du behöver hjälp med.
Så här gör det lokala näringslivet för att underlätta för dig som tillhör en riskgrupp
Utöver det som enskilda personer och Båstads kommun gör för att underlätta för dig som tillhör en riskgrupp gör även det lokala näringslivet stora insatser för att anpassa sina verksamheter så att du ska kunna fortsätta att ta del av deras utbud, trots att du uppmanas att begränsa dina sociala kontakter.
Här kan du se på vilket sätt de olika företagen arbetar för att underlätta för dig.
Har du som företagare gjort något extra för att underlätta för riskgrupper att ta del av dina varor eller tjänster? Maila naringsliv@bastad.com och berätta för att få med ditt initiativ på listan i länken ovan.

Inlägget Bjäre hjälps åt! dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar