Christin Johansson är ny vård- och omsorgschef

Tjänsten som vård- och omsorgschef är tillsatt och efter årsskiftet, den 6 januari, kommer Christin Johansson tillbaka till Båstads kommun där hon för 33 år sedan inledde sitt yrkesliv.
– Vård och omsorg är en spännande och viktig verksamhet som står inför en rad stora utmaningar och möjligheter. Jag ser fram emot att ta mig an dem, säger hon.
22 år gammal klev Christin Johansson in genom entrén på Båstads kommun för första gången. Då var hon nyss nyutexaminerad från Socialhögskolan på Lunds Universitet och en socionomexamen rikare. Under studietiden hade möjligheten att få arbeta med barn och unga, samt få hjälpa människor i deras vardag, varit hennes stora drivkraft. Första dagen i Båstad blev därför starten på en lång karriär inom den kommunala sektorn.
– Jag började min karriär i Båstad 1986 som socialsekreterare. Det var min första riktiga anställning efter examen. Det var en rolig tid och jag trivdes verkligen bra, både med mina kollegor och med strukturen inom kommunen, säger Christin Johansson.
Hon stannade i Båstad i elva år. 1997 erbjöds hon sin första chefstjänst som chef för individ- och familjeomsorgen i Svalövs kommun.
– Jag har bara positiva minnen från min tid i Båstad. Jag lämnade inte för att jag inte trivdes. Det var mitt första jobb och jag kände mig redo att gå vidare.
2001 gick färden återigen vidare när hon blev vald till förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR där hon hade varit aktiv sedan studietiden. Under hennes tid som ordförande växte förbundet kraftigt och blev också en tydlig röst i den samhällspolitiska debatten.
– Att leda en facklig organisation ställer krav på tydlighet och oräddhet men också på strategi och fingertoppskänsla. Även kommunikation internt och externt var en viktig del av min vardag.
Efter elva år som ordförande valde Christin Johansson att avgå. Hon längtade tillbaka till en kommunal anställning och gärna i en mindre kommun där det ofta är lättare att få ett helhetsperspektiv och bättre överblick.
2013 sökte hon sig till Kävlinge kommun där hon arbetat som socialchef och utvecklingschef.
Efter årsskiftet kliver hon återigen in genom Båstads kommuns entré – tillbaka där allt började för 33 år sedan. Men denna gång som vård- och omsorgschef.
– Vård och omsorg är en spännande och viktig verksamhet som står inför en rad stora utmaningar, och som också har en rad möjligheter. Andelen äldre ökar, samtidigt kommer morgondagens äldre och deras anhöriga ställa andra krav. Den digitala utvecklingen kommer också att påverka. Det är nya och roliga utmaningar som väntar.
På frågan om hon någon gång ångrat sitt karriärval kommer svaret snabbt.
– Nej, aldrig. Jag vill att det jag gör ska göra skillnad för människor och kommunens arbete spelar roll. Vi kan göra skillnad i människors liv.
Kommundirektör Erik Lidberg ser väldigt positivt på rekryteringen av Christin Johansson.
– Jag är väldigt nöjd med att vi nu lyckats locka en så erfaren person som vård- och omsorgschef till kommunen. Vi hälsar Christin varmt välkommen, säger han.

Inlägget Christin Johansson är ny vård- och omsorgschef dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar