Dags för årets hållbarhetsvecka i Båstads kommun

Dags för årets hållbarhetsvecka i Båstads kommun

Hur kan vi bidra till biologisk mångfald? Vad kan du göra för att bidra till ökad jämställdhet? Varför behövs vattenskyddsområden? Detta är frågor som man kan få svar på under Båstads kommuns Hållbarhetsvecka 5-11 oktober.
Måndagen 5 oktober, för andra året i rad,  startar Båstads kommuns hållbarhetsvecka. Runt om i kommunen kommer målstolpar att dyka upp. Det är 17 målstolpar som representerar de 17 globala hållbarhetsmålen. På kommunens webbplats bastad.se finns samma stolpar och material i en digital version för de som vill ta en kunskapsrunda hemifrån.
– Vi hoppas att det ska bli en positiv vecka med inspiration till aktivitet och fokus på hållbarhet runt om i kommunen. Det är tillsammans vi bygger ett hållbart samhälle och ett bättre sätt att leva i Båstads kommun, säger Jessica Arvidsson, utvecklingsledare på avdelningen för hållbar utveckling på Båstads kommun.
Bland annat kommer man att kunna få svinnsmarta tips från Skogsbyns förskola i Förslöv och veta mer om ålgräsplantering utanför vår kust. Det finns också möjlighet att lära känna de globala målen genom korta filmer, få information om kommunens arbete samt tips på vad man kan göra själv. Under veckan kommer också Båstads bibliotek att dra igång en klimatbokcirkel och Båstad Turism och Näringsliv lyfta fram lokala företag och deras arbete med hållbarhet.
Läs mer och se den digitala kartan på bastad.se/hallbarhetsveckan

Hållbarhetsveckan 2020 startar på måndag den 5 oktober. Veckan går att ta del av både utomhus och digitalt.

Inlägget Dags för årets hållbarhetsvecka i Båstads kommun dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar