De tilldelas Båstads kommuns kulturstipendium 2020

De tilldelas Båstads kommuns kulturstipendium 2020

Amanda Romare, författare till boken Gabriel Klint och Adina Romare, medskapare av webb-tv-serien Gabriel Klint, tilldelas Båstads kommuns kulturstipendium 2020.
I Båstads kommun delas kulturstipendiet ut vartannat år för att möjliggöra utbildning eller fortbildning inom områdena litteratur, film, konst, musik, foto, journalistik, teater, konsthantverk, arkitektur, hembygdsvård eller andra jämförbara områden. Beslut fattas av kommunstyrelsen.
Båstads kommuns kulturstipendium 2020 tilldelas Amanda Romare, författare till boken Gabriel Klint och Adina Romare, medskapare av webb-tv serien Gabriel Klint.
Motiveringen lyder: ”Amanda och Adina Romare lyfter fram en angelägen fråga bland unga och oss alla som handlar om psykisk ohälsa och livet. De har med uthållighet och fokus skapat en webbserie baserad på en bok skriven av Amanda Romare, där frågan om människans psyke, om livet och döden tas upp på ett för målgruppen empatiskt, tillgängligt och trovärdigt sätt.”
– Det är en stor glädje att Amanda och Adina Romare tilldelas kulturstipendiet 2020. Tanken är att stipendiet delas ut vid näringslivsfesten som planeras till hösten, säger Helene Steinlein, kulturchef i Båstads kommun.

Inlägget De tilldelas Båstads kommuns kulturstipendium 2020 dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar