Demokratidagar i Förslöv 6-8 mars

Demokratidagar i Förslöv 6-8 mars

Helgen den 6 till 8 mars arrangeras för första gången Båstads kommuns Demokratidagar. Syftet är att skapa en mötesplats för dialog som lyfter fram demokratin som värdegrund, styrelseskick och arbetssätt. ― Demokrati är inte något som händer av sig själv. Jag tror att vi måste anstränga oss och hela tiden hitta nya former för att skapa mötesplatser mellan förtroendevalda och medborgarna vi representerar, säger kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L).
Tanken är att Demokratidagarna ska bli ett återkommande evenemang och i år är temat yttrandefrihet. Besökarna får ta del av en konstutställning med cirka 30 verk av olika satirtecknare. På plats finns också företrädare för samtliga politiska partier i Båstads kommunfullmäktige och de bjuder på kaffe och kakor.
Konstutställningen är en vandringsutställning som har visats på olika bygdegårdar runt om i Sverige. I Skåne visas den på fyra olika ställen varav bygdegården i Förslöv är ett av ställena. För kommunfullmäktiges ordförande handlar demokratidagarna om att hålla igång kontakten mellan väljare och förtroendevalda även mellan valen.– Jag vill värna det demokratiska samtalet utan att det har något att göra med att fiska efter röster. Det tror jag att vi kan göra genom att sitta ner över en kopp kaffe. Konstutställningen blir en bra inramning, säger han.
Demokratidagen i Förslöv är ett samarbete mellan Båstads kommun, alla partier i Båstads kommuns kommunfullmäktige och bygdegården i Förslöv.
Program:Fredagen den 6 mars 2020 är det vernissage klockan 17–20 – Fri entréAlla är välkomna till något gott att dricka och presentation av utställningen. Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson (L) kommer att hålla invigningstal. Företrädare för samtliga politiska partier kommer att vara närvarande.
Lördag och söndag den 7 och 8 mars kl 10–16 – Fri entréAlla är välkomna att se utställningen och därefter bjuds alla på kaffe/saft med tillbehör. Företrädare för samtliga politiska partier kommer att vara närvarande.
Utställningen innehåller verk av följande satirtecknare/konstnärer:Ewert Karlsson (mest känd under pseudonymen EWK) är en internationellt prisad satirtecknare. Skulle ha fyllt 100 år 2018.
Max Gustafson, serie- och satirtecknare. Medverkar i flera dagstidningar och tidskrifter samt i SVT:s Idévärlden.
Sara Granér är serieskapare och satirtecknare. Samhällssatir, ofta med groteskt tecknade djurgestalter i centrum.
Magnus Bard, illustratör och satirtecknare som bland annat har i uppdrag att illustrera ledarsidan på Dagens Nyheter.
Maja Nyberg, illustratör och manusförfattare. Var bland annat en av författarna till SVT:s julkalender 2018.

Kommunfullmäktiges ordförande Thomas Andersson.

Inlägget Demokratidagar i Förslöv 6-8 mars dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar