Den nya utemiljön vid Förslövs skola växer fram

Den nya utemiljön vid Förslövs skola växer fram

Fram till hösten 2021 pågår om- och tillbyggnationen av Förslövs skola och just i detta nu växer en utemiljö fram med lekmöjligheter för barnen. Det senaste som har kommit på plats är en helt ny klätterställning som passar barn i alla åldrar.
I samband med att Förslövs skola byggs om och byggs till är en del av förändringen nya utemiljöer där barnen kommer kunna ägna sig åt lek och aktiviteter av många slag. Det senaste tillskottet är en ny klätterställning.
– Här har vi gjort medvetna val. Det är en ställning med flera nivåer med högt lekvärde som erbjuder utmaningar för både yngre och äldre barn. Istället för sand runt klätterställningen har vi valt en gummiasfalt, det gör att även de som har ett funktionshinder och sitter i rullstol själv kan komma fram till lekställningen och delta i leken, förklarar Marie Eriksson, park- och gatuchef på Båstads kommun, och fortsätter:
– Vi har fokuserat på lekutrustning i material som är långlivade och lätta att sköta och underhålla. Vi har aktivt valt bort trästolpar som kräver högre skötsel och spricker med tiden, säger hon, och berättar att det framöver även kommer att finnas en större sandlåda i anslutning till klätterställningen. Sandlådan kommer ha bakbord, vilket gör att även den är tillgänglig för barn i rullstol.
Den nya klätterställningen kommer vara helt färdigställd i januari och då kommer också bland annat sandlåda och en beachvolleybollplan att vara klar på området.
– Det känns jättebra att vi har kommit så här långt. Det är mycket som händer och ska hända. Till hösten ska allting vara klart, säger Sofia Boivie, fastighetsstrateg på Båstads kommun, om byggnationerna vid skolan och berättar vidare om hittills glada reaktioner från barnen.
– Barnen har varit med i processen och tagit fram förslag där de fick säga vad de saknade i sin utemiljö. Jag tror att de kommer att bli supernöjda. Redan nu kommer frågor om när de kan börja leka.
När om- och tillbyggnationerna vid Förslövs skola är klara till hösten kommer även en innergård med bland annat pingisbord, multiarena, dansbana och annat att finnas tillgänglig för barnen. På Instagramkontot forslovsnyaskola kan den som är intresserad av utvecklingen vid skolan följa med i arbetets gång.
Se mer på Instagramkontot här

Den nya ställningen vid skolan i Förslöv.

Inlägget Den nya utemiljön vid Förslövs skola växer fram dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar