Detta gäller inför skolstarten höstterminen 2020

Detta gäller inför skolstarten höstterminen 2020

Båstads kommun förbereder nu som bäst för att eleverna ska återvända efter sommarlovet. Även gymnasieelever på Akademi Båstad Gymnasium väntas tillbaka till skolan.
Inför skolstarten har personal på kommunens skolor arbetat för att göra återgången till skolorna så bra och säker som möjligt för barn och elever. Efter att Folkhälsomyndighetens rekommendation om distansundervisning för gymnasieskolor har upphört hälsas även elever på Akademi Båstad Gymnasium välkomna tillbaka till skolan för första gången sedan distansundervisningen infördes i mars.
Anledningen till Folkhälsomyndighetens nya beslut är för att barn och unga i låg utsträckning diagnosticerats med covid-19 och få har behövt intensivvård. Mot bakgrund av aktuella kunskapsläget kan gymnasieskolor och högre utbildning vid lärosäten, yrkeshögskolor och inom vuxenutbildning återgå till normal undervisning, dock måste de allmänna råden för att bromsa smittspridning följas.
– För elever vid Akademi Båstad Gymnasium betyder det att distansundervisningen upphör och de är varmt välkomna tillbaka för ett nytt läsår, säger Margaretha Ekelund Svensson, biträdande skolchef i Båstads kommun.
Vilka åtgärder har skolorna vidtagit för att förhindra smittspridning bland lärare och elever?
– Vi följer de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har gått ut med. Det finns sedan tidigare ett material framtaget för förskolor och grundskolor och detta gås noga genom på skolorna inför skolstarten. Det handlar om handhygien, social samvaro och städning i skolornas lokaler.  
Hur ska man undvika trängsel i matsalar?
– Vi har gjort ett schema där vi sprider ut mattiderna för eleverna. På så sätt kan de hålla avstånd till varandra och äta i lugn och ro.
På Akademi Båstad Gymnasium välkomnas eleverna den 17 augusti med upprop i aulan. Årskurs 1 samlas 09.20-11.00, årskurs 2 och 3 13.00-14.30.
Grundskolan, inklusive förskoleklasserna, i Båstads kommun börjar onsdagen den 19 augusti med upprop på respektive skola.
 
Här kan du ta del av de tider för upprop som gäller för just din skola och din klass.
Här kan du se tider för skolskjutsar till grundskolans skolstart.
Läs mer om Folkhälsomyndighetens förslag på förebyggande åtgärder i förskolan och grundskolan
Läs mer om Folkhälsomyndighetens förslag på förebyggande åtgärder i gymnasieskolan
 
 
 
 
 

Distansundervisningen upphör för elever vid Akademi Båstad Gymnasium.

Inlägget Detta gäller inför skolstarten höstterminen 2020 dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar