Fortsatt begränsade öppettider på biblioteken

Fortsatt begränsade öppettider på biblioteken

Biblioteken i Båstads kommun kommer att behålla sina begränsade öppettider tillsvidare. Beslutet togs under krisledningsnämndens sammanträde under måndagen.
Den 24 mars gjordes en del förändringar avseende tillgängliga bibliotek i kommunen. Detta i syfte att bidra till minskad spridning av covid-19 i kommunen samt för att värna bibliotekspersonalen. Under måndagen den 6 april fattade krisledningsnämnden beslut om att biblioteken ska behålla sina begränsade öppettider. Beslutet gäller från den 14 april 2020 tillsvidare.
Det innebär att huvudbiblioteket i Båstad är öppet måndag-fredag mellan klockan 10:00-16:00,  stängt lördagar. Biblioteket i Grevie är öppet enligt tiderna för angränsande affär. Båda biblioteken kommer att vara obemannade med mycket begränsad service.
Man beslutade även om att stänga alla skolbibliotek samt att folkbiblioteksfilialerna i Torekov, Förslöv och servicetiden i Östra Karup stängs. Den som har meröppetkort i Förslöv kan fortfarande besöka biblioteket där på meröppettid.
– För dig som sitter hemma och vill ha tillgång till litteratur och kultur får du gärna ta en titt på vår webb www.bibliotekfh.se/länkar där vi samlat fria resurser som kan nås hemifrån, säger Catharina Elofsson, bibliotekschef.

Inlägget Fortsatt begränsade öppettider på biblioteken dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar