Fortsatt säkra besök på äldreboenden

Fortsatt säkra besök på äldreboenden

Merparten av restriktionerna har släppt i samhället men än är faran inte över. Inom vård och omsorg fortsätter vi att arbeta med försiktighetsåtgärder – allt för att minska risken för smittspridning av covid-19. För dig som vill besöka en boende på ett äldreboende är det bra att känna till att vi fortsätter med säkra besök.
För att skydda oss själva och andra från att smittas av covid-19 behöver vi hjälpas åt. Med anledning av det har vi vissa förhållningsregler när du kommer och besöker en närstående på ett äldreboende. Följande gäller:

Vi ser gärna att du fortsätter att föranmäla ditt besök.
När du besöker oss är det viktigt att du är symtomfri och att du spritar dina händer vid ankomst. Vi erbjuder även munskydd som en försiktighetsåtgärd för dig som vill använda det.
Du kan besöka din närstående både inomhus och utomhus. Inomhus sker besöken i den boendes lägenhet eller i avsett besöksutrymme.
Antalet besökare hos en boende samtidigt är inte begränsat men vi rekommenderar högst tre åt gången. På detta sätt har ni goda möjligheter att hålla avstånd till varandra.
Pågår det en smittspridning på äldreboendet avråder vi från icke nödvändiga besök.

Dörrarna är låsta på äldreboendet och personalen möter upp på överenskommen tid. Personalen följer dig sen till din närståendes lägenhet och tillbaka igen efter besöket. Samma rutiner gäller på alla äldreboenden i kommunen, inklusive korttidsboendet.
Vid vård i livets slutskede kontaktar du det aktuella boendet och pratar med enhetschefen eller sjuksköterskan.

Inlägget Fortsatt säkra besök på äldreboenden dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar