Fullmatad vecka med hållbarhetstips

På lördag 5 oktober drar Hållbarhetsveckan igång – det blir en vecka fullmatad med aktiviteter för stora som små. Om du ännu inte bestämt dig för vilken aktivitet och vilket evenemang som passar dig bäst guidar projektledaren Carolina Holgersson Ivarsson dig genom programmet och tipsar om små pärlor som inte bör missas.
– Programmet är omfattande och jag är oerhört glad att så många väljer att ställa upp. Det är jättesvårt att välja någon särskild punkt ur programmet eftersom det finns så mycket intressant att ta del av. Jag tycker att man ska gå på det man är nyfiken på och försöka lära sig något nytt. Min förhoppning är att man kan få tips och inspiration som är relevant för ens vardag och en känsla att vi kan åstadkomma bra saker tillsammans, säger Carolina Holgersson Ivarsson som ger fem snabba tips ur programmet.
 
Lär dig mer om polarforskning och klimatförändringar. Björn Dahlbäck, tidigare chef för Polarforskningssekretariatet och nu aktiv i Bjärekretsen av Naturskyddsföreningen, berättar hur polarforskning går till och som säger något om klimatförändringarna.
När: Måndag 7/10
Tid: 18-19
Plats: Sagorummet Båstads bibliotek
 
Vill du veta mer om Agenda 2030 och hur det berör kommunens verksamhet är du välkommen till sessionssalen i kommunhuset för att lyssna på och ställa frågor till tjänstepersoner från kommunförvaltningen som berättar om hur deras arbete knyter an till hållbarhetsmålen.
När: Tisdag 8/10
Tid: 17-18.30
Plats: Båstads kommunhus, sessionssalen.
 
Lunchkonsert tillsammans med elever från Strandängsskolan. I ett samarbete med kulturskolan uppmärksammar de Hållbarhetsveckan och klimatmålen med sång. Sångerna uppmanar till att fira livet, att vara modiga och att ta hand om varandra och vår planet.
När: Onsdag 9/10
Tid: 12.15
Plats: Båstads bibliotek
 
Självledarskap för en bättre vardag. Om prestationer och välmående. Ida Svensson är 21 år gammal och har en bakgrund som volleybollspelare. Nu pluggar hon beteendevetenskap och arbetar som föreläsare. Under föreläsningen kommer vi att få ta del av Idas resa från att vara högpresterande med panikångest och ätstörningar till att idag göra det hon brinner för samtidigt som hon är sin egen bästa vän. Föreläsningen riktar sig till ungdomar, föräldrar och ledare.
När: Onsdag 9/10
Tid: 18.30-19.30
Plats: Båstads bibliotek
 
Lär dig mer om svensk jämställdhetshistoria och uppmärksamma 100 år av rösträtt. Jessica Arvidsson, Fredrika Bremerförbundet, föreläser om vad som egentligen har hänt sedan rösträtten 1919. Hur hamnade vi i ett samhälle där både kvinnor och män förväntas arbeta när föräldraförsäkringen infördes så sent som 1974? Och blev lönerna jämställda efter avskaffandet av kvinnolöner 1960? Hur ser vår svenska jämställdhetshistoria ut?
När: Onsdag 9/10
Tid: 14-15
Plats: Sagorummet Båstads bibliotek
Ta del av hela programmet.
Läs mer om Hållbarhetsveckan.

Inlägget Fullmatad vecka med hållbarhetstips dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar