Gåva möjliggör nya bryggor i Torekov

Båstads kommun mottog vid kommunstyrelsens sammanträde den 10 april en gåva på 6,4 miljoner kronor från Torekovs Turist & Badförening. Investeringsbidraget från föreningen ska tillsammans med de pengar som är avsatta i kommunens investeringsbudget användas för att bygga tre nya badbryggor i Torekov.
Gåvan överräcktes under högtidliga former av Torekov Turist & Badförenings ordförande Jan Toremalm till kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein (M).
Föreningen har arbetat i flera år med att möjliggöra satsningen och parallellt med detta har Båstads kommun tillsammans med Torekov Turist & Badförening arbetat med planering och myndighetstillstånd för dom planerade åtgärderna. Nu pågår upphandling av entreprenaden som ska ge tre nya badbryggor i Torekov inför badsäsongen 2020. Två av bryggorna ska ersätta två befintliga bryggor och den tredje är en helt ny tillgänglighetsanpassad ramp.
– Vi är oerhört tacksamma för gåvan som är viktig för hela Båstads kommun. Den kommer att skänka många människor glädje under många år framöver, sa Johan Olsson Swanstein.

Inlägget Gåva möjliggör nya bryggor i Torekov dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar