Haga Park öppnar upp sina dörrar för vård- och omsorgstagarna

Haga Park öppnar upp sina dörrar för vård- och omsorgstagarna

Det är bråda dagar för byggarbetarna och omsorgspersonalen på Haga Park. I och med spridningen av virussjukdomen covid-19 i Sverige har man beslutat om och möjliggjort för en tidigarelagd inflyttning i kommunens nya vård- och omsorgsboende. Om bara ett par dagar ska boendet slå upp sina dörrar för att ta emot sina första vård- och omsorgstagare.
Arbetet med att bygga det nya vård- och omsorgsboendet i Förslöv har pågått sedan slutet av 2018. Knappt två år senare, strax nedanför Linbastuan i Förslöv, står ett modernt boende på tre våningar redo att ta emot sina nya vård- och omsorgstagare.
Samtidigt som de sista finjusteringarna lades vid och de sista detaljerna rättades till bjöds politiker och tjänstepersonal inom Vård och omsorg in till en förhandstitt på det nya boendet.
Ingrid Pettersson, socialt ansvarig socionom (SAS) inom Vård och omsorg, har varit med sedan starten och följt arbetet under flera år.
– Det är helt fantastiskt, jag är nöjd med slutresultatet och jag hoppas att de som ska bo här kommer att trivas. Haga Park är ett genomtänkt boende med en härlig utemiljö. Här finns många öppna ytor med plats för aktiviteter åt alla.
Haga Parks tre våningar har stora ljusinsläpp och materialvalen går i naturens färger. På suterrängplan hittas bland annat personalutrymmen, tvättrum, spabad, gymnastiksal och filmsal. Här finns även en lokal för frisör och fotvård. Lägenheterna är fördelade på fyra avdelningar över två plan. Lägenheterna inrymmer badrum med tvättmaskin och torktumlare.
Varje boendevåning har ett eget mottagningskök med tillhörande matsal. Maten tillagas på Skogslidens kök och förbereds sedan i köken på Haga Park. Under sommarmånaderna kan maten intas på anslutande terrasser. 
– Man har verkligen satsat på levnadskvalitén här, säger Annika Müller-Hansen, enhetschef på Haga Park.
Från början planerades en öppen visning av Haga Park där allmänheten var välkommen. Men med anledning av spridningen av covid-19 fick visningen för allmänheten ställas in.
– Förhoppningsvis kan vi bjuda in allmänheten i ett senare skede. Kanske nästa år, när det blommar i trädgården, säger Ingrid Pettersson.

Annika Müller-Hansen är enhetschef på Haga Park.

Snart flyttar de första vård- och omsorgstagarna in på Haga Park.

Badrummen är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Pentry i lägenheterna.

Lägenheterna är uppdelade på två våningar.

En av många samlingsytor med stora ljusinsläpp.

Materialvalen går i naturens färger.

Utsikt.

Inlägget Haga Park öppnar upp sina dörrar för vård- och omsorgstagarna dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar