Hamnplan i Torekov blir en bilfri mötesplats i sommar

Hamnplan i Torekov blir en bilfri mötesplats i sommar

I byutvecklingsprojektet som pågått i Torekov under höst och vinter kom det fram att man på sikt önskade att stänga hamnplan för trafik och skapa en bilfri mötesplats. Med tanke på rådande situation kopplat till covid-19 och den problematik restaurangverksamheterna har i och med att man måste glesa ut sina ordinarie serveringsytor, valde kommunen att på prov stänga parkeringarna på hamnplan redan i år.
Ytan som skapats är en sittyta öppen för alla, oavsett om man bara vill sitta ner, ta med egen fika eller köpa från de kringliggande verksamheternas menyer.
Parkeringarna kommer vara stängda till den 31 augusti då vi avetablerar ytan. Samtliga parkeringar är avstängda med undantag för de två tillgänglighetsanpassade parkeringarna som finns på hamnplan.
Kommunen står för den grundläggande renhållningen på ytan, men samtliga restaurangverksamheter bidrar genom att ta ett kollektivt renhållningsansvar de tider på dygnet som kommunens personal inte är i tjänst.
– Förhoppningsvis faller försöket väl ut, efter augusti gör vi en utvärdering av säsongen och ser om vi ska fortsätta nästa år, säger Marie Eriksson, park- och gatuchef på Båstads kommun.

Inlägget Hamnplan i Torekov blir en bilfri mötesplats i sommar dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar