Höstens evenemang på Båstads bibliotek

Höstens evenemang på Båstads bibliotek

Skräckskrivarworkshop, magisk sagoteater och digital drop-in är några av evenemangen som sker under hösten på Båstads bibliotek.
Efter ett drygt år med restriktioner till följd av pandemin blickar biblioteket försiktigt framåt. Höstens biblioteksprogram innehåller en spännande blandning av aktiviteter för barn och vuxna – från magisk sagoteater, boksamtal och digitala lösningar till ett tema med inriktning på Norden.
– Under pandemin, när vi begränsats från att leva som vanligt, träffas och resa vart vi vill, så föddes tanken att starta ett tema med inriktning på Norden. Våra grannländer har vi inte kunnat besöka men vi har så mycket gemensamt och för att hitta tillbaka till det så blir biblioteket tema Norden under hösten och kom­mande vår. Biblioteket köper in extra böcker på danska och norska för den som vill testa att läsa böcker på originalspråk, säger Catharina Elofsson, bibliotekschef.
Under höstlovet finns flera aktiviteter som kan roa och intressera barn och unga. Tisdag 2 november kan du lära dig teckna olika väsen och rita magiska djur. Har du läst bokserien ”Skogens systrar” eller någon av rysarna ”Spöknät” och ”Kurragömma”? Då ska du inte missa chansen att ta del av skräckskrivarworkshop tillsammans med författaren av böckerna – Petrus Dahlin. Onsdagen den 3 november kommer han till Båstads bibliotek för att för att dela med sig av sina bästa tips till dig som vill skriva en riktigt läskig spökhistoria. Aktiviteten är riktad till barn mellan nio och tolv år.
För de mindre barnen väntar en trolsk och magisk sagoteaterföreställning av berättarpedagogen Camilla Ek. 25 september blir det familjeföreställning med Stortok och Lilltok från Teater Polisong.
Bland evenemang som riktar sig till vuxna hittar vi bland annat digital dropin där personal från Kompetenshubben och biblioteket hjälper dig med dina digitala vardagsproblem.
I oktober kan du ta tåget genom historien, samtiden och in i framtiden när Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond, föreläser om spektakulära resor på räls genom Europa, USA och Indien. Föreläsningen anordnas i samarbete med Båstads bibliotek och Båstads kommuns energi- och klimatrådgivning.
Bibliotekets höstprogram finns att hämta på biblioteket i Båstad och på kommunhuset i Båstad.
Ta del av programmet i pdf-version. 
* Biblioteket siktar på att kunna genomföra några evenemang på plats i höst. Eventuella förändringar i programmet kan ske utifrån Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19.

Inlägget Höstens evenemang på Båstads bibliotek dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar