Idag invigdes Förslövs Ängar

Idag invigdes Förslövs Ängar

Idag, fredagen den 3 juli invigdes officiellt det nya bostadsområdet Förslövs Ängar för inbjudna politiker och tjänstepersoner från Båstads kommun.
Förslöv växer som ort och på det nya området finns idag bland annat kommunens nybyggda vård- och omsorgsboende, den största lekplatsen i kommunen, hyresrätter och vackra naturområden att strosa i.
– Vi bygger ett tryggt och blandat bostadsområde för alla. Här kommer det alltid att vara människor i rörelse, säger Olof Selldén planchef på Båstads kommun.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein (M) klippte bandet och invigde det nya bostadsområdet.
– Det är kul att se att vi har kommit såhär långt så att vi kan ha den här invigningen idag. Vi skapar platser för yngre och för äldre samtidigt som det i området också finns samhällsservice och vacker miljö som ger området dess unika karaktär, säger Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelsens ordförande.
Förslövs Ängar är verkligen unikt med all grönyta och kuperad mark som omger det nya bostadsområdet. Högst upp från toppen av området har man en underbar utsikt över hela Förslöv och därifrån kan man även se havet.
Förslövs Ängar erbjuder 32 kommunala villatomter och 20 av dem är i skrivande stund redan bokade via den kommunala tomtkön.
På grund av rådande omständigheter med pågående pandemi planerar Båstads kommun att hålla en invigning av Förslövs Ängar för allmänheten vid ett senare tillfälle.
Relaterade länkar
Läs mer om Förslövs Ängar 

Bild: Irene Ebbesson (S), Johan Olsson Swanstein (M) och Susanna Almqvist mark- och exploateringsingenjör på Båstads kommun.

Bild: En av de nya vägarna in till det nya bostadsområdet.

Bild: Från toppen av bostadsområdet har man en vacker utsikt över Förslöv och havet.

Bild: Utsikt över det nya området, Förslövs Ängar, med bland annat det nya kommunala vård- och omsorgsboendet till vänster i bild.

Inlägget Idag invigdes Förslövs Ängar dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar