Information om coronavirussjukdomen covid-19

Information om coronavirussjukdomen covid-19

Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm och i Västra Götalandsregionen. Allmän smittspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta.
Båstads kommun följer noga händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Båstads kommun delar Folkhälsomyndighetens riskbedömning, och följer därför de nationella rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och från Region Skånes smittskydd. I dagsläget finns ingen påverkan på Båstads verksamheter och dessa fortsätter oförändrat. 
Vårdnadshavare till elever vid skola och förskola 

Båstads kommuns förskolor och skolor håller öppet som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
När ska du söka vård?

Ring din vårdcentral eller telefonnummer 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär och om du varit i ett riskområde eller i kontakt med någon som har covid-19. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning, eftersom det finns rutiner för hur du i så fall ska tas omhand. Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset.
Förebyggande åtgärder

Allmänt förebyggande åtgärder för att undvika smitta: undvik att röra vid ansiktet eller ögon, tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, nys och hosta i armvecket eller i en pappersnäsduk och stanna hemma om du är sjuk.
Allmänna frågor om coronaviruset
Har du allmänna frågor om coronaviruset kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13 dygnet runt. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet.
Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte obekräftad information.

 
Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten
Läs mer på Region Skånes webbplats
Läs mer på 1177.se
 
Se Utrikesdepartementets sida för aktuell reseinformation till berörda länder och områden
Information om coronaviruset på krisinformation.se

 
Information in English
You can find information in English and frequently asked questions about covid-19 on The Public Health Agency of Sweden’s website.
 

Inlägget Information om coronavirussjukdomen covid-19 dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar