Klass 6 på Strandängsskolan prisades i nationell klasstävling

Klass 6 på Strandängsskolan prisades i nationell klasstävling

Varje år anordnar Natur & Miljöboken, miljömärkningen Svanen och Håll Sverige Rent en nationell klasstävling. Temat för årets tävling var att skapa en uppfinning eller idé som kan hjälpa till att nå de Globala målen till 2030. En av de deltagande klasserna var klass 6 från Strandängsskolan som med ett av elevernas bidrag tog hem tredjepris i tävlingen.
Det var med en idé om en maskin för att minska matsvinn som klass 6 på Strandängsskolan lyckades komma på tredjeplats bland tävlande skolor från hela landet. Bakom det vinnande bidraget, som gav 1000 kronor i vinst till klasskassan samt ett diplom till klassen, stod eleverna Natalie Wastensson, Filippa Sjöö och Oskar Klonowski.
– För mig känns det extra roligt att vinna just i den här tävlingen. Vi har jobbat mycket med hållbar utveckling i alla ämnen. I höstas hade vi en hel temavecka som vi kallade Hållbarhetsveckan. Eleverna är mycket taggade och har lärt sig mycket under året. Jag tror verkligen att jobba med de globala målen har sått ett frö hos var och en av eleverna. Det klart att det blir extra motiverande att då vinna priset, säger klasslärare Sofia Bydal.

Inlägget Klass 6 på Strandängsskolan prisades i nationell klasstävling dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar