Kokningsrekommendation i kommunens sydvästra delar

Kokningsrekommendation i kommunens sydvästra delar

 

Fekala bakterier har upptäckts vid provtagning av dricksvattnet i sydvästra Torekov och längs med kusten ner till Stora Hult i Båstads kommun. Som en säkerhetsåtgärd utfärdas kokningsrekommendation i detta område. Kokningsrekommendationen innebär att berörda ska koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills vattenproverna är godkända.
– Tidigast måndag den 14 september kan kokningsrekommendation hävas. De som bor inom området kommer att uppleva tryckförändringar när vi styr om flöden och tryck i ledningsnätet. Man kommer också att uppleva klorsmak, vilket är ofarligt, säger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten på NSVA, i ett pressmeddelande från NSVA.
Det är ett vattentorn i området som misstänks vara nollpunkten för föroreningen.
– Vi har haft löpande inspektioner av vattentornet utan några anmärkningsvärda brister. Vi kommer att genomföra en ny grundligare inspektion av det aktuella vattentornet i början av nästa vecka, säger Jonas Håkansson.
SMS har skickats till kunder i berört område i Båstads kommun som har registrerat sitt mobilnummer i NSVAs kundsystem. SMS har även gått ut till alla mobiltelefonnummer som är registrerade på en fastighetsadress i berört område. SMS:et lyder “Boende i sydvästra Torekov och längs med kusten ner till Stora Hult uppmanas att koka vattnet innan det används till mat och dryck.
– Vi ber om överseende med de besvär som kokningsrekommendationen medför, säger Jonas Håkansson.
Läs mer och håll dig uppdaterad om läget på NSVA.se här
Se karta över berört område här
Läs mer om vad som gäller vid en kokningsrekommendation här

Inlägget Kokningsrekommendation i kommunens sydvästra delar dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar