Kommunala pristagare hyllade

Under Näringslivsfesten den 9 maj hyllades det lokala näringslivet och årets kommunala priser delades ut. Det handlar om ungdomsledarpriset, Nolatopriset, miljöpriset, kulturpriset och integrationspriset.
 

Övriga priser under galan som årligen arrangeras av Båstad Turism och Näringsliv var Årets UF-företag, Årets entreprenör, Årets företag, Årets ambassadör och Årets butik.
Pristagare och motiveringar till Båstads kommuns priser:

Ungdomsledarpriset
Alma Gunnarsson, CISV Båstad – ”Alma är en fredsutbildare i världsklass som med sitt glada skratt och inkluderande sätt hjälper våra ungdomar att utveckla sig själva mot målet att bli världsmedborgare för en öppen och rättvis värld. Hon är klarsynt och ser varje individ som en egen människa, är nyfiken och får ungdomarna och andra ledare att må bra, känna sig trygga och har alltid en fredsaktivitet eller två i rockärmen. Med Alma har man aldrig långtråkigt trots våra ibland långa och påfrestande resor mot målet att lära känna människor från alla delar av världen.”
Joakim Kant, Grevie GIK – ”Joakim har som aktiv gjort 420 matcher och 90 mål i Grevie GIK. Som aktiv var han en riktig kämpe som aldrig gav slaget förlorat, matchen skulle vinnas! Joakims vinnarinstinkt lyste också igenom när han spelade bordtennis för Grevie GIK. När den aktiva karriären tog slut, tog hans ledaregenskaper honom vidare som ledare i ungdomsfotbollen och inom bordtennisen. Joakims ledaregenskaper bygger till stor del på ett gott ledarskap, vilket han som aktiv nyttjade genom att vara ledare för de yngre såväl på plan som utanför planen och det gäller både fotboll och bordtennis.”
 
Nolatopriset
Till Nolatopristagare 2018 utses Calle Knutsson, padelspelare från Båstad med följande motivering:
”Calle är Kattvikssonen som under 2018 tagit ett stort steg i sin idrottskarriär och utveckling mot att bli proffs genom att etablera sig i Spaniel, padelns hemland, och på proffstouren WPT. Han har med sin målmedvetenhet och noggrannhet blivit pionjär och banbrytare inom svensk padel. Calle har varit med i svenska landslaget sedan 2012 och varit med på VM i bl a Mexico, Mallorca och 2018 i Paraguay. Han hade i slutet av 2018 en ranking på plats 168 i WPT (World Padel Tour) och kommer att satsa allt under 2019 för att nå ännu högre placering.”
Miljöpriset – två pristagare
Willab AB
Solenergi är en förnybar energikälla och en viktig byggsten i ett framtida hållbart energisystem. Willab ABs satsning imponerar och gör dem till en förebild som kan inspirera andra företagare.
Ann och Lars Elofsson
Ett stort antal växter och djur är beroende av våtmarker och många hotade arter är kopplade till dessa naturmiljöer eftersom stora arealer har torrlagts. Ann och Lars Elofssons arbete är därför mycket viktigt och bidrar till lokala och nationella miljömål.
 
Kulturpriset
Britt Arnstedt – driver Galleri Arnstedt i Östra Karup som lockar internationella besökare till de bästa samtidskonstnärerna bland annat genom Britts samarbete med Malmö Konsthögskola. Britt verkar tydligt för att barnen ska få kontakt med högkvalitativ konst genom verkstäder på sommaren och visningar för skolbarnen i kommunen.
Integrationspriset
Hans Lanner
Motivering: För att genom sitt engagemang i Game Set Matchning bidragit till en mer inkluderande arbetsmarknad och sammanlänkning av parter, vilket inte bara främjat kompetensförsörjning och tillväxt utan även integrationen i Båstads kommun.
 
 
 

Inlägget Kommunala pristagare hyllade dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar