Kommunen blir ny förvaltare av Tuvelyckans förskola i Hemmeslöv

Kommunen blir ny förvaltare av Tuvelyckans förskola i Hemmeslöv

På onsdagens kommunfullmäktige fattades beslut om att köpa den fastighet vid området Tuvelyckan i Hemmeslöv där det tidigare bedrevs privat förskoleverksamhet.
När huvudmannen för Tuvelyckans förskola i Hemmeslöv beslutade att avveckla sin verksamhet hösten 2020 kunde kommunen erbjuda kommunal förskoleplats för de barn som hade sin placering på Tuvelyckan. Men detta påverkade den totala tillgången på förskoleplatser och behov av ytterligare platser finns nu under 2021. Kommunen fick därför i uppdrag att se över förutsättningarna för att använda förskolan i kommunal verksamhet.
Området kring Hemmeslöv är en expansiv del av kommunen med flertal pågående och planerade byggnationer av bostäder. Enligt befolkningsprognosen finns ett behov av fler förskoleplatser inom kommunen.
– Vi har en kö till förskoleplatser som vi behöver komma tillrätta med. Jag är glad att vi nu har förslaget på plats och kan bedriva kommunal förskoleverksamhet i Hemmeslöv, sa Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande, på onsdagens kommunfullmäktige.
Mer information om förskoleverksamheten i Hemmeslöv kommer.

Inlägget Kommunen blir ny förvaltare av Tuvelyckans förskola i Hemmeslöv dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar