Kommunen bygger ut det fria wifi-nätet

Kommunen bygger ut det fria wifi-nätet

Båstads kommun ska bygga ut gratis wifi-nät i fler delar av kommunen. Planen är att nätverket, som heter WiFI4EU, ska finnas på offentliga platser där folk uppehåller sig.
Båstads kommun har ansökt och beviljats medel från EU för att installera det öppna nätverket WiFi4EU. Nätverket är ett initiativ från EU som vill främja fritt wifi för invånare och besökare på allmänna platser som parker, torg, offentliga byggnader, bibliotek, vårdinrättningar och museer. Pengar har avsatts och kommuner i hela Europa har fått söka för att bli en del av WiFi4EU.
– Det är glädjande att vår ansökan har gått igenom och att vi kan tillhandahålla fritt wifi på fler ställen till våra medborgare samt besökare i vår kommun, säger Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande i Båstads kommun.
Kommunen har sedan tidigare fritt wifi på de platser där det råder kommunal verksamhet, som till exempel skolor, bibliotek samt lokaler för vård och omsorg. Med hjälp av medel från EU får Båstads kommun nu möjlighet att bygga ut fler gratis surfzoner.
– Vi undersöker just nu vilka ställen som är bäst lämpade att bygga ut på. Nätverket är kostnadsfritt. Det kräver ingen inloggning men användaren måste godkänna de allmänna villkoren, säger Anders Björk, IT-chef på Båstads kommun.
Nätverket väntas finnas tillgängligt inom 18 månader. Kommunen kommer sedan att stå för dess drift i tre år framöver.

Inlägget Kommunen bygger ut det fria wifi-nätet dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar