Kommunen flaggar på halv stång

Kommunen flaggar på halv stång

Onsdagen den 15 februari flaggar kommunen på halv stång utanför kommunhuset med anledning av att tidigare fullmäktigeordförande Benkt Ragnarsson har avlidit.
Vi har fått beskedet att Benkt Ragnarsson, ordförande i kommunfullmäktige under åren 2006-2014, har gått bort. Idag flaggar vi på halv stång för att hedra minnet av Benkt.
Benkt, som var bördig från Förslöv, var för många ett väldigt välkänt ansikte i vår bygd. Många förknippar honom kanske med Båstadmust som han drev från 1970-talet, men kanske även som samordnare av kommunens brottsförebyggande arbete på 2000-talet.
Benkts samhällsengagemang var tydligt och alltid närvarande, vilket vi bland annat kan se då han var folkvald i kommunfullmäktige i 30 år (1985-2015). Under den tiden var han väldigt engagerad i barn- och utbildningsfrågor, där han även fick förtroende att leda den verksamheten som ordförande mellan 1986-1994.
Åren 2006-2014 fick han förtroendet att leda kommunens folkvalda församling – kommunfullmäktige. Han gjorde det på ett föredömligt vis; alltid prestigelös, öppenhjärtad, lyhörd och med glimten i ögat.
Våra tankar går till Benkts familj och anhöriga.
 

Inlägget Kommunen flaggar på halv stång dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar