Kommunen vidtar åtgärder för att minska risken för smittspridning

Kommunen vidtar åtgärder för att minska risken för smittspridning

På grund av coronautvecklingen har Båstads kommun beslutat att införa besöksrestriktioner vid särskilt boende från och med 13 mars 2020. Ytterligare åtgärder har vidtagits för att minska riskerna för smittspridning.
Syftet med åtgärden är att hindra eventuell smittspridning hos vård- och omsorgstagare. Besökare kommer med hänsyn till våra äldre och andra sköra personer inte att få tillträde till boendet.
– Nu måste vi fokusera på att skydda äldre och sköra personer och de som tillhör någon riskgrupp, exempelvis personer med nedsatt immunförsvar. För att kunna upprätthålla en säker och tillgänglig vård, behöver vi också skydda våra medarbetare inom all vård och omsorg. Vi behöver alla ta ansvar för vår personliga handhygien. Tvätta händerna och stanna hemma från arbete, skola och fritidsaktiviteter när ni är sjuka, säger Sandra Sturk, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Båstads kommun.
Vid vård i livets slutskede så får närstående naturligtvis komma på besök i vederbörandes lägenhet.
Båstads kommun väljer även att vidta mer åtgärder för sina medarbetare i syfte om att hindra smittspridning:
Möten
Var och en gör en bedömning om möten helt eller delvis kan arrangeras i digitala kanaler t.ex. via telefon- eller videosamtal.
Tjänsteresor (konferenser, utbildningar, nätverksträffar och liknande)
Samtliga tjänsteresor ställs in med undantag för de som bedöms vara verksamhetskritiska.
Evenemang
Rådande lagstiftning avseende större evenemang gäller. Beslut gällande genomförandet av publika evenemang som kommunen ansvarar för fattas från fall till fall.
Evenemang som inte bedöms verksamhetskritiska eller centrala för demokratiska processer skjuts fram.
 

Inlägget Kommunen vidtar åtgärder för att minska risken för smittspridning dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar