Kommunens sexåringar bjuds in till föreställningen Svingelskogen

Kommunens sexåringar bjuds in till föreställningen Svingelskogen

En föreställning om vänskap och samhörighet och en äventyrsstund i Hasses glada trädgård väntar kommunens sexåringar när musikalen Svingelskogen spelas på Norrvikens trädgårdar.
Under tre dagar kommer föreställningen Svingelskogen att spelas på Norrvikens trädgårdar för sexåringar i kommunerna Båstad, Höganäs, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.
Det var i våras som Båstads kommuns skolchef, Inga-Britt Henriksson, blev kontaktad av Mats Nilsson, vd för Stiftelsen Gripen, samt Monica Forsberg och Hasse Andersson som berättade att de ville framföra föreställningen Svingelskogen för alla sexåringar i kommunerna Båstad, Höganäs, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.
Alla kommunerna visade intresse för initiativet och med medel beviljade från Kulturrådet och Stiftelsen Gripen blev det i somras klart att föreställningen Svingelskogen ska framföras på Norrvikens trädgårdar mellan den 31 augusti till den 2 september i år.
– Vi ser betydelsen av kultur och kulturupplevelser för våra barn efter en tuff tid av sällan skådat slag, där mycket ställts in, där relationer satts på paus och där vardagen blivit väldigt annorlunda, detta under en pandemi som påverkat oss i mer än ett år, säger Inga-Britt Henriksson.
Svingelskogen handlar om utanförskap och hur det kan kännas att komma från en helt annan miljö och känna sig vilsen, men också hur det är att få bli inkluderad i en varm gemenskap.
– Det är en upplevelse som väl stämmer in i det värdegrundsarbete som ingår i utbildningsuppdraget och som är så viktigt att få med sig tidigt i livet. Att värna varandra, vara rädda om varandra, att vara nyfikna på varandra och att vi alla är lika mycket värda, säger Inga-Britt Henriksson.

Båstads kommuns skolchef, Inga-Britt Henriksson blev i våras kontaktad av Mats Nilsson, vd för Stiftelsen Gripen samt Monica Forsberg och Hasse Andersson som berättade att de ville framföra föreställningen Svingelskogen för alla sexåringar i kommunerna Båstad, Höganäs, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. Svingelskogen spelas på Norrvikens Trädgårdar. Foto: Press/Norrvikens Trädgårdar

Inlägget Kommunens sexåringar bjuds in till föreställningen Svingelskogen dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar