Konst från kommunens konstsamling ställs ut på Båstad konstgalleri

Konst från kommunens konstsamling ställs ut på Båstad konstgalleri

I samband med att det i år är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige ställer Båstads kommun ut konst från kommunens konstsamling på temat Kvinnan i fokus. Utställningen kommer att finnas tillgänglig att beskåda på Båstad konstgalleri mellan den 9 december och 10 januari.
I år är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i ett riksdagsval för första gången och av den anledningen sätter kulturavdelningen kvinnan i fokus i en utställning som visas i konstgalleriet på Båstad bibliotek. Utställningen är tillgänglig under bibliotekets öppettider och har gratis entré.
– Vi är glada att kunna visa konst som är nyinköpt och konst som finns i vårt tidigare innehav under temat Kvinnan i fokus som har en naturlig anknytning till att det är 100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången. Men vi vill också lyfta fram kvinnan i konsten både ur ett konstnärsperspektiv och ur ett jämställdhetsperspektiv där 100 år är en svindlande kort tid sedan den för oss helt självklara rätten för kvinnor att rösta infördes, säger Helene Steinlein, kulturchef på Båstads kommun.

Utställningen Kvinnan i fokus kommer att finnas att beskåda på Båstad konstgalleri.Här syns kulturchef Helene Steinlein med ett konstverk av konstnären Lena Gavuzzi.

Inlägget Konst från kommunens konstsamling ställs ut på Båstad konstgalleri dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar