Konstaterad smitta av covid-19 inom hemvården

Konstaterad smitta av covid-19 inom hemvården

Under måndagen den 18 maj har det konstaterats att Båstads kommun har fått sitt första fall av covid-19 inom hemvården.– Tyvärr kan vi konstatera att även vi i Båstads kommun nu har ett bekräftat fall av smitta i en av våra verksamheter, säger vård- och omsorgschef Christin Johansson.
Den smittade personen provtogs under söndagen efter att personen uppvisat symptom. – Med hänsyn till patientsekretessen kommer vi inte att gå ut med några detaljer om personen. Det vi kan säga är att personen mår under omständigheterna bra och vårdas i hemmet, säger Christin Johansson.
Den drabbade och den personens anhöriga, liksom den berörda personalen, har fått all information de behöver.
Båstads kommun arbetar aktivt för att undvika att få in smitta i verksamheterna inom vård och omsorg och för att trygga arbetsmiljön för de anställda.– Vi vet inte hur personen har smittats. Tyvärr är smittan spridd runt omkring i samhället och jag vill uppmana alla att vara försiktiga och fortsätta att följa de rekommendationer som finns, säger Christin Johansson.
Det som händer nu är att den drabbade personen kommer fortsätta att vårdas i hemmet av personal som inte träffar andra vård- och omsorgstagare. I enlighet med kommunens rutiner kommer inte personal som träffat patienter med bekräftad smitta att träffa vård- och omsorgstagare som inte har covid-19. 
 

Inlägget Konstaterad smitta av covid-19 inom hemvården dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar