KulturWKND kommer till Båstad

KulturWKND kommer till Båstad

KulturWKND i Båstad 6-9 februari bjuder på klassisk pianomusik, feministisk folkmusik, ett möte med August Strindberg och så får vi reda på frågan vi alla undrat över – vem var egentligen Shakespeare?
6-9 februari är det dags för KulturWKND i Båstad! Arrangemanget är en del av Familjen Helsinborgs KulturWKND som anordnas under samma tid. Tio kommuner har gått samman och satt ihop ett spännande och variationsrikt program där man får chans att möta musiker, författare, skådespelare, kulturjournalister, poeter och samhällsdebattörer från hela Sverige.
– I Båstad har vi fyra olika evenemang. Alltifrån feministisk folkmusik till en resa in i Shakespeares fantastiska värld. Jag hoppas att många vill ta del av det varierade programutbud vi tagit fram, säger Helene Steinlein, kulturskolechef Båstads kommun.
 
Båstads kommuns program för KulturWKND
7 februari
”Djävla karl” Möt August Strindberg som berättar om sitt liv, sitt författarskap och sina äktenskap. Bär han på manliga attityder eller liknar han en modern kulturman?
Samtliga sångtexter av August Strindberg. I föreställningen ingår citat ur Strindbergs dramer, romaner brev och dagböcker.
På scen: Lars Wijk, skådespelare, Börje Wessman, musiker
Plats: Scalabiografen
Tid: kl. 19.00
Något tilltugg serveras från kl. 18.15.
Manus: Agneta Elers-Jarleman
Musik: Gunnar Edander
Längd: Cirka 50 minuter
Biljetter: 50 kronor styck via mail till helene.steinlein@bastad.se samt swish 1233136298 (Båstads kommun).
Begränsat antal platser.
 
8 februari
Pianomusik med Jesper Olsson från Musikhögskolan i Malmö i biblioteket i Båstad mellan kl. 10.00 – 14.00.
Spelningarna sker i block med fyra olika stycken av bland annat Beethoven, Schubert och Debussy.
Plats: Biblioteket i Båstad
Tid: Kl 10 -14
Ingen kostnad. Stolar kommer att finnas uppställda.
 
9 februari
Beata Bermuda spelar feministisk folkmusik i biblioteket Båstad kl. 15.30
Linnea Aall Campbell, Hanna Andersson och Samantha Ohlanders möttes på Musikhögskolan i Stockholm.  Det gemensamma intresset för att utforska hur fiolen kan ta nya roller i den traditionella sättningen fioltrio och därigenom få andra funktioner än bara melodispel ledde till att bandet Beata Bermudas bildades. ”Beata Bermuda har etablerat sig som en frisk fläkt på den svenska folkmusikscenen. Deras sprudlande liveframträdanden har blivit väl mottagna både i Europa och USA. Egenkomponerad musik på fiol, sång och glockenspiel med grunden i skandinavisk folkmusik och drag av indiepop har gett Beata Bermuda deras egen unika röst –  en röst som talar om feminism och tolerans.”
Plats: Biblioteket i Båstad
Tid: 15.30
Biljetter: 50 kronor styck via mail till helene.steinlein@bastad.se samt swish 1233136298 (Båstads kommun).
Begränsat antal platser.
9 februari
”Snubbarna som snubblade in i Shakespeares fantastiska värld”
Möt Thomas Segerström och Göran Everdahl i ett personligt samtal mellan två fantaster: en Shakespearenörd och en skådespelare och regissör.
Med humor och stor kunskap ifrågasätter Thomas och Göran varandras uppfattningar och tolkningar av Shakespeare och hans verk. Vem var egentligen Shakespeare?
Thomas Segerström är skådespelare och regissör och har varit konstnärlig ledare för Romateatern på Gotland som främst spelar dramatid av William Shakespeare.
Göran Everdahl är journalist, filmkritiker och författare. Han är känd från Sveriges Radios program ”Spanarna”.
Plats: Biblioteket i Båstad
Tid: Kl 19.00.Biljetter: 50 kronor styck via mail till helene.steinlein@bastad.se samt swish 1233136298 (Båstads kommun).
Begränsat antal platser.
 
Läs mer och ta del av hela KulturWKND-programmet
 
 

Inlägget KulturWKND kommer till Båstad dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar