Markanvisningstävling klar för Förslövs ängar

Båstads kommun har genomfört en markanvisningstävling för det kommunala exploateringsområdet Förslövs ängar. I markanvisningstävlingen har det funnits två olika områden, delområde 1 mellan Langetoftsvägen och Vantingevägen, samt delområde 2 centralt i kommande område för kommunala bostadstomter.
Tävlingen genererade sex bidrag och på kommunstyrelsens sammanträde under onsdagen fattades beslut om att tilldela Riksbyggen Bonum och Veidekke option att teckna markanvisningsavtal med Båstads kommun för delområde 1. Man beslutade även att tilldela Byggnads AB Gösta Bengtsson option att teckna markanvisningsavtal för delområde 2.
Förslaget från från Riksbyggen Bonum/Veidekke/Lijewalls arkitekter kommer tillföra området nya bostäder för olika livsskeden och utmärker sig genom välplanerade, funktionella och tilltalande gemensamhetsytor. Förslaget innehåller 73 stycken bostäder vilket motsvarar en acceptabel exploateringsgrad. Bostäderna upplåts som bostadsrätter.
Förslaget som lämnats av Byggnads AB Gösta Bengtsson innehåller tolv bostäder i parhus. Byggnaderna är moderna i sitt uttryck och passar väl in i området och tillför en möjlighet för olika målgrupper att hyra antingen en bostad i ett plan eller två.

Riksbyggen Bonum/Veidekke/Lijewalls vann tävlingen för delområde 1.

Byggnads AB Gösta Bengtsson vann tävlingen för delområde 2. 

Inlägget Markanvisningstävling klar för Förslövs ängar dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar