Neråt för Båstads kommun i näringslivsranking

När Svenskt Näringsliv presenterade sin årliga näringslivsranking stod det klart att Båstads kommun hamnar på plats 164 och har tappat 46 placeringar sedan förra året.– Detta är vi inte alls nöjda med. Vi vet att vi kan bättre och vi ska se till att det märks framöver, säger kommundirektör Erik Lidberg.
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC. För Båstads del finns det ett stort spann mellan de faktorer där kommunen placerar sig bäst och sämst.– Vi kommer att studera resultatet av rankingen noga för att se vad som behöver göras. Vi har redan påbörjat arbetet med att vända den negativa trenden och hoppas kunna lansera fler nyheter under hösten. Inga företagare i Båstad ska behöva känna tvekan kring hur viktiga de är, säger Erik Lidberg.
Båstads kommun har ett nära samarbete i näringslivsfrågor med Båstad Turism och Näringsliv, som är en ekonomisk förening som ägs av drygt 300 företag från hela Bjärehalvön. Föreningen driver olika utvecklingsprojekt och arrangerar en mängd företagsaktiviteter och evenemang, ofta i samarbete med kommunen. – Min bild är att Båstads kommun har höga ambitioner vad gäller att skapa ett gott företagsklimat, och detta är också något som kommunen och Båstad Turism och Näringsliv kommer att samarbeta ännu tätare kring från och med i höst. Jag är säker på att det kommer att ge resultat, säger Karin Bengtsson som är VD på Båstad Turism och Näringsliv.
Läs mer om rankingen på Svenskt Näringslivs webbplats
 
 

Inlägget Neråt för Båstads kommun i näringslivsranking dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar