Nu är det dags att lämna förslag till Båstads kommuns arkitekturpris

Nu är det dags att lämna förslag till Båstads kommuns arkitekturpris

Känner du till en nybyggnation som utgör ett exempel på god arkitektur i kommunen eller en trädgårdsanläggning som förstärker kommunens stads- och landskapsbild? Då har du nu möjlighet att lämna förslag till Båstads kommuns arkitekturpris.
Båstads kommun vill lyfta exempel på arkitektur som bidrar till en god bebyggd miljö. Som en del i detta har kommunstyrelsen instiftat ett arkitekturpris.
Syftet med priset är att ge uppmärksamhet till byggnadsverk och anläggningar med hög arkitektonisk kvalitet som bidrar till kommunens vision om ”ett bättre sätt att leva” och genom god gestaltning utvecklat den lokala identiteten och byggnadskulturen. Att byggnadsverket eller anläggningen bidrar till hållbar utveckling och är tillgängligt för eller kan upplevas av allmänheten ska särskilt beaktas i bedömningen.
– Båstad är i utveckling och vi vill uppmärksamma de nybyggnationer och anläggningar som på ett positivt sätt förstärker stads- och landskapsbilden i kommunen. Därför är det roligt att vi äntligen har instiftat arkitekturpriset, säger Roger Larsson, samhällsbyggnadschef och stadsarkitekt i Båstads kommun.
Vem som helst kan lämna förslag på en byggnad eller plats som förtjänar att uppmärksammas och som tillkommit i kommunen under de senaste tre åren.
En arbetsgrupp nominerar därefter ut fem bidrag till kommunstyrelsen att besluta om.
Priset delas ut i samband med näringslivsgalan i oktober.
– Utöver äran består priset av en plakett som kan fästas på byggnadsverket och diplom till byggnadsverkets eller anläggningens ägare, dess arkitekt och till entreprenören.
 
Så gör du för att lämna förslag
Skicka in ditt förslag med en bild och adress tillsammans med en motivering om varför just ditt bidrag är värt arkitekturpriset. Skicka förslaget till samhallsbyggnad@bastad.se senast 21 juni. Ange ”Arkitekturpris 2020” i rubriken.

Inlägget Nu är det dags att lämna förslag till Båstads kommuns arkitekturpris dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar