Nu finns det en strandstädarkarta som ska underlätta städsamarbete vid kusten

Nu finns det en strandstädarkarta som ska underlätta städsamarbete vid kusten

Strandstädarkartan Kattegatt är till för alla som vill hjälpa till att hålla stränder och hav rena. Privatpersoner, skolklasser, idrottsföreningar, företagare och kommuner – kartan kan användas av alla. Att minska mängderna marint skräp och skapa en renare kust och hav är målet.
Båstads kommun arbetar för en hållbar utveckling och att försöka hejda nedskräpningen längs stränderna och minska plasten i havet är en viktig del i det långsiktiga hållbarhetsarbetet. Arbetet med att minska nerskräpningen görs tillsammans med bland annat Håll Sverige Rent, Kattegatts kustvattenråd, Naturvårdsverket samt lokala skolor och idrottsföreningar.
Strandstädarkartan Kattegatt är framtagen av Västkuststiftelsen från projektet Ren kust. Projektet är ett samarbete mellan sju kustkommuner från Kungsbacka i norr till Ängelholm i söder.
Så fungerar strandstädarkartan
Den interaktiva strandstädarkartan är ett verktyg där alla som är med och städar stränder kan gå in och medverka i städinitiativ och uppmärksamma behov av städning i kustområden.
Kartan och mer information om hur den fungerar hittar du på Strandstädarkartan Kattegatts webbplats
Låna material för städning i Båstads kommun
Möjlighet till att låna material och utrustning för större städkampanjer finns (minst 10 deltagare). Kontakta johan.martensson@bastad.se för att boka utrustning och bestämma plats för upphämtning av skräp.
Om du hittar något som skulle kunna räknas som farligt avfall – till exempel batterier eller dunkar med okänt innehåll – vill vi att du meddelar oss detta så att vi kan ta om hand avfallet på rätt sätt.

Inlägget Nu finns det en strandstädarkarta som ska underlätta städsamarbete vid kusten dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar