Nu har Ungdomsledarpriset och Kulturpriset delats ut

Nu har Ungdomsledarpriset och Kulturpriset delats ut

Årets Ungdomsledarpris och Kulturpris delades ut på sista sammanträdet med kommunfullmäktige innan sommaruppehållet. Johan Fredriksson, Västra Karups IF, får Ungdomsledarpriset och Kulturpriset går till Gitte Lindström-Harmark. Grattis till er båda!
Ungdomsledarpris för 2022
Ungdomsledarpriset är ett pris som delas ut till ungdomsledare som lagt ner ett mångårigt och framgångsrikt arbete för att främja barn och ungdomars utveckling. Priset består av ett stipendium om 10 000 kronor. Årets pristagare är Johan Fredriksson från Västra Karups IF som får priset med beskrivningen:
”Johan har varit ungdomsledare i Västra Karups IF sedan 7 år och har utöver det haft ett flertal förtroendeuppdrag i föreningen som vice ordförande samt ungdomssektionsansvarig. Johan har genom sitt engagemang, egen fortbildning och flit bidragit till föreningens mål om att ha en verksamhet som består av lika många flickor som pojkar. Johan har utbildat sig och nått en hög nivå inom utbildningssystemet för ungdomsledare, UEFA C. Från och med 2023 kommer Johan dessutom inneha en ny roll i föreningen som barnfotbollscoach, sanktionerad av Skånes fotbollsförbund, i vilket han kommer vara ett stöd för alla ungdomsledare i föreningen. Med denna nya roll är Västra Karups IF den enda fotbollsförening i kommunen som uppfyller alla SvFF kriterier för föreningsutveckling kopplat till spelarutveckling, bestående av komplett ledarutbildning för alla ledare, av SvFF godkända riktlinjer för fotbollens spela, lek & lär samt spelarutbildningsplan samt struktur och stöd för ledarutveckling. Förutom ovanstående erfarenheter och kvalitéer som ledare och föreningsutvecklare är Johan en fantastisk föreningsmänniska som peppar stora som små, sprider glädje på idrottsplatsen och ställer alltid upp och är på så sätt en stor förebild för ungdomar, ledare och föräldrar. ”
Kulturpris för 2023
Kulturpriset är ett pris som delas ut som stöd eller uppmuntran eller förtjänstfull insats inom skilda områden så som litteratur, konst, musik, teater, dans foto, film, journalistik, konsthantverk, arkitektur, hembygdsvård eller andra jämförbara områden. 2023 års kulturpris delas ut till Gitte Lindström-Harmark. Priset är på 10 000 kronor. Motiveringen lyder som följer:
”Gitte Lindström-Harmark har under många år med kärlek och hängivenhet varit ledare för  utvecklingen av Birgit Nilssons föräldragård till ett kulturellt högkvalitativt besöksmål – Birgit Nilsson museum. Under Gittes ledning  utvecklas verksamheten till att omfatta ett koncept där Master Class, konsertprogram med stjärnsolister och utdelning av det årliga Birgit Nilsson stipendiet är  internationellt uppmärksammade delar.”

Inlägget Nu har Ungdomsledarpriset och Kulturpriset delats ut dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar