Nya återvinningstjänster i Båstads kommun

Nya återvinningstjänster i Båstads kommun

Det finns sedan en tid tillbaka en miljöbod i Boarp där privata hushåll kan lämna farligt avfall och elektronikavfall.
Miljöbodar ska alltid vara låsta. För att kunna lämna farligt avfall och elektronikavfall från ditt hushåll behöver du låna nyckel från personalen på Grönsakshallen  i Boarp under deras öppettider.
Det finns nu också möjlighet att lämna småelektronik, små ljuskällor och batterier i insamlingsskåpet Samlaren. Samlaren hittar du på Willys i Hemmeslöv på Bjäre Kvarn i Grevie samt på Ica Nära i Förslöv.
Det finns även en ny samlingssida för hur du sorterar i Båstads kommun där du hittar information och tips om hur du sorterar för en hållbar framtid.
Under året utför NSR en förstudie – Nya återvinningstjänster i Båstads kommun – i syfte att undersöka det bästa sättet att samla in grovavfall, trädgårdsavfall och farligt avfall för att hitta det optimala sättet ur kund- och miljösynpunkt. Miljöboden och samlarna är några aktiviteter som genomförts inom ramen för förstudien där man också tittar på andra smarta potentiella tjänster och lösningar tillsammans med kommunen.
​Förstudien fokuserar på att erbjuda service så nära bostaden som möjligt och genomförs av NSR med uppdrag att; öka servicen för kunderna​; öka tillgängligheten​; minska transporterna för invånarna samt öka sorteringen och möjligheterna till återbruk​. Det har bildats en referensgrupp kopplat till projektet med representanter från företag, föreningar, samfälligheter och intresseorganisationer. Referensgruppen ska säkerställa att hållbara, relevanta och effektiva åtgärder testas i samråd med lokalsamhället. Förstudiens resultat ska presenteras i slutet av året.
Relaterade länkar
Ny miljöbod i Båstad
Så sorterar du i Båstads kommun

Inlägget Nya återvinningstjänster i Båstads kommun dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar