Nya skärpta nationella råd från och med 14 december

Nya skärpta nationella råd från och med 14 december

Från och med den 14 december ersätts de regionala råden av skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd.
Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider.
Risken för att få covid-19, och att sprida smittan vidare, ökar ju fler du träffar. Därför är det viktigt att begränsa antalet möten även under storhelgerna och att göra anpassningar, för att till exempel kunna hålla avstånd. Det är viktigt att vara observant på sjukdomssymtom och vara beredd på att ställa in möten med andra människor, för att undvika risken för smittspridning.
Läs mer: Folkhälsomyndighetens rekommendationer under kommande helger och högtider.
Läs mer: Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter och allmänna råd
 

Information om skärpta föreskrifter via sms
För att nå ut ytterligare med information om skärpta föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, skickar Folkhälsomyndigheten, Fohm, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, måndagen den 14 december ut ett sms till alla Sveriges mobiltelefonabonnenter.
Sms-utskicket är ett sätt att skapa bred kännedom om råden och hur vi måste anpassa oss för att motverka smittspridning. Utskicket görs på direkt uppdrag av regeringen.
Texten i meddelandet som skickas ut via sms lyder: “Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”
Mer information om de skärpta föreskrifterna och allmänna råden finns på krisinformation.se
FAQ – Vanliga frågor och svar om sms-utskicket 14 december

Inlägget Nya skärpta nationella råd från och med 14 december dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar