Nytt från kommunfullmäktige – mars

Nytt från kommunfullmäktige – mars

Onsdagen den 16 var det återigen dags för kommunfullmäktige att samlas. Här kan du läsa om några av ärendena som togs upp och även se hela mötet i efterhand.

Några av ärendena i korthet:
Svar på motion – Möjliggöra för pensionärer i Östra Karup och Västra Karup att få äta på skola eller äldreboende
Kommunfullmäktige har beslutat att kommunens ska utreda möjligheten för pensionärer i Östra Karup och Västra Karup att få äta på skola eller äldreboende.
Bjärepartiet står bakom motionen och syftet med insatsen är att motverka ensamhet och dålig kosthållning.

Tjänsteskrivelse – Svar på motion – Möjliggöra för pensionärer i Östra Karup och Västra Karup att få äta på skola eller äldreboende
Motion angående möjligheter för pensionärer i Östra Karup och Västra Karup att få äta på skola eller äldreboende

 
Utbetalning av partistöd 2022
Kommunfullmäktige beslutade att godkänna förslaget till partistöd för 2022. Fördelningen av partistödet baserar sig på Regler för partistöd. Regelverket innebär att varje parti som är representerat i kommunfullmäktige får 20 000 kronor i grundstöd samt 10 000 kronor per mandat som är tillsatt.
Förslag till partistöd:
Moderaterna – 120 000 kronorBjärepartiet – 110 000 kronorCenterpartiet – 80 000 kronorSocialdemokraterna – 80 000 kronorLiberalerna – 60 000 kronorSverigedemokraterna – 50 000 kronorMiljöpartiet – 40 000 kronorKristdemokraterna – 30 000 kronor

Tjänsteskrivelse – Utbetalning av partistöd 2022
Regler för partistöd

 
Medborgarförslag
Kommunfullmäktige beslutade att utreda de två medborgarförslag som skickats in till kommunen.

Medborgarförslag för att öka säkerheten längs Norra vägen i Hemmeslöv i och med att trafiken ökar i takt med att etapperna på Heden färdigställs.
Medborgarförslag för att bygga en hundrastgård i Förslöv så att hundarna kan springa och leka utan att springa bort eller störa djuren ute i naturen.

 
Ärendelista och protokoll
Detta är bara några av alla ärenden som togs upp på sammanträdet. I diariet för Båstads kommun hittar du hela kommunfullmäktiges ärendelista och så småningom även protokollet.

 
Här kan du se hela mötet i efterhand: 

Inlägget Nytt från kommunfullmäktige – mars dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar