Nytt nationellt beslut om alkoholserveringen

Nytt nationellt beslut om alkoholserveringen

Sedan den 20 november är det nu förbjudet att servera alkohol mellan vissa klockslag på bland annat restauranger och barer efter ett beslut från regeringen. Syftet med förbudet är att minska smittspridningen av covid-19.
Från den 20 november fram till 28 februari 2021 är det förbjudet för serveringsställen att servera alkohol mellan kl. 22.00 och klockan 11.00. Folköl omfattas inte av beslutet. De nya reglerna innebär även att lokalerna måste utrymmas, det vill säga tömmas på gäster, senast klockan 22.30.
Om ett serveringsställe vill övergå till servering av lättdrycker och folköl krävs att man håller stängt i minst 30 minuter efter att lokalerna utrymts och att all alkohol samt kranar tas bort eller täcks över. De med serveringstillstånd som önskar återöppna ett serveringsställe är skyldiga att anmäla detta till kommunen.
Anmälan om återöppning ska vara skriftlig, innehålla en beskrivning av vilka åtgärder man kommer vidta för att plocka bort all alkohol och en bedömning av hur lång tid detta kommer ta. Anmälan ska inkomma i god tid innan den förändrade verksamheten ska starta.
Anmälan skickas till samhallsbyggnad@bastad.se
Läs även mer om beslutet på regeringens webbplats här

Inlägget Nytt nationellt beslut om alkoholserveringen dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar