Örebäckens nya hängbro förklarades invigd

Örebäckens nya hängbro förklarades invigd

Under hösten har Båstads kommun anlagt en hängbro över Örebäcken vid Öresjön i Båstad med syftet att öka tillgängligheten runt sjön för områdets besökare. Hängbron står nu klar och på torsdagseftermiddagen var det dags för en invigning på plats vid Öresjön.
Den nya hängbron över Örebäcken är placerad vid bäckens mynning in till Öresjön och gör det enklare att ta sig fram för de som bor och vistas i området. Bron är nu sedan förra veckan helt färdig att använda, vilket uppmärksammades med en invigning under torsdagen.
Dagens ceremoni inleddes med ett tal av kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein som pratade om hur den nya hängbron är ett tillskott till det omtyckta rekreationsområdet kring Öresjön.
– Den här platsen har inte varit så tillgänglig och det här är därför ett värdefullt tillskott för hela området som öppnar upp till Öresjön. Jag vill tacka alla som har varit med och bidragit och i synnerhet Johan och Ingemar för arbetet med ett fantastiskt initiativ. Det är kul när man kan gå från idé till handling, sa Johan Olsson Swanstein och syftade på Johan Mårtensson och Ingemar Lundström på Båstads kommun som drivit projektet.
Därefter berättade Johan Mårtensson, som är kommunens natur- och skogsförvaltare, om projektet som delvis har finansierats via Naturvårdsverkets bidrag för lokala naturvårdssatsningar, LONA.
– 2016 sökte jag ett LONA-projekt och fick igenom det. Vi gjorde då en vandringsslinga till Skummeslöv fram och tillbaka på 12 kilometer och gjorde ett tillägg till slingan runt denna sjö så att vi fick en naturupplevelse även här. Nu fick vi möjlighet att även bygga hängbron och det är fantastiskt roligt. Vi har också gjort en grillplats lite längre in och lyft själva området. Tack till alla som har gjort detta möjligt, sa Johan Mårtensson.
Slutligen klipptes bandet och Örebäckens hängbro förklarades invigd.

Bron går över Örebäckens mynning in till Öresjön.

Kommundirektör Charlotte Rosenlund Sjövall och kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein under dagens invigning.

Johan Olsson Swanstein klippte bandet och förklarade bron invigd.

Inlägget Örebäckens nya hängbro förklarades invigd dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar