Östra Karups skola – Årets arbetsplats 2019

Östra Karups skola – Årets arbetsplats 2019

Under första delen av 2020 hade kommunens medarbetare möjlighet att nominera sin egen arbetsplats eller annan arbetsplats till utmärkelsen Årets arbetsplats. Årets arbetsplats är en utmärkelse som delas ut till en arbetsgrupp eller arbetsplats som bidragit till sin egen och till kommunens utveckling och ska uppfylla vissa uppsatta kriterier. Utav fyra finalister stod till slut Östra Karups skola som vinnare av Årets arbetsplats 2019.
Här berättar några av medarbetarna själva om varför de är Årets arbetsplats:
På Östra Karups skola arbetar de med hälsa i deras vardag bland annat genom andningsmeditation varje morgon i fem minuter. De beskriver också att de är noga att hjälpa och stötta varandra för att hantera stress och hålla humöret uppe. De är duktiga på att visa tacksamhet och berömma varandra.
Medarbetarna skapar förutsättningar för feedback genom att dela tankar och idéer med varandra. De provar nya saker och ger feedback på det. En vanlig replik på Östra Karups skola är.. ”har du provat/tänkt på”….vilket blir en form av feedback som utvecklar en tanke eller handling.
De tar vara på varandras olikheter och kompetenser genom lyssna på varandra och tar tillvara på vad andra människor har att berätta samt att olika synpunkter och personligheter i en arbetsgrupp är en bidragande faktor till utveckling.
I deras nominering beskriver de också skolans rektor som en engagerad och uppmuntrande ledare som ger möjlighet för medarbetarna att ta ansvar och påverka samt driver utveckling framåt i verksamheten tillsammans med medarbetarna. 
Under onsdagen 24 juni delades också utmärkelsen ut på kommunfullmäktige där rektor Susanne Kaczmarek och några medarbetare deltog. Vinsten är på 25 000 kronor som skolan kan använda till kompetensutveckling eller annan utveckling.

Inlägget Östra Karups skola – Årets arbetsplats 2019 dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar