Regionråd besökte Akademi Båstad

Båstad Akademis Yrkeshögskola stod i fokus under torsdagseftermiddagen när Anna Jähnke, regionråd i Skåne, besökte skolan tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein. Besöket handlade om att få en inblick i skolans verksamhet och för att belysa vikten av yrkeshögskoleutbildningar.
– För mig är det viktigt att vi visar att yrkeshögskolor finns. Det är lite synd att det under åren har varit så mycket fokus på att man ska ha universitetsutbildningar, säger Anna Jähnke.
Tillsammans med rektor Ewa Nilsson och utbildningsledare från Akademi Båstad diskuterade man bland annat på vilka sätt man kan lyfta utbildningarna och göra det enklare för skolor att få rätt utbildning. För Ewa Nilsson var det glädjande med besöket och att få en chans att prata om Akademi Båstad.
– Jag pratar gärna om och belyser våra utbildningar. Vi erbjuder åtta utbildningar i dagsläget och har cirka 220 elever. 80 procent av dem har ett jobb dagen efter examen.
Av Skånes 33 kommuner är det endast 15 kommuner som bedriver yrkeshögskoleutbildningar och av rikets 55000 studenter finns cirka 8000 i Skåne. Det är en siffra man hoppas kan öka genom bland annat mer marknadsföring gentemot arbetslivet.
Ewa Nilsson och utbildningsledarna påtalade också vikten om att undersöka vilken kompetens som efterfrågas och skapa utbildningar efter det.
– Det är ett jättetydligt uppdrag för oss i regionen, sa Anna Jähnke.
– Det är ingen slump att vi erbjuder utbildningar inom besöksnäringen, trädgård och vården, för det är precis vad som behövs i kommunen, sa Johan Olsson Swanstein.
Under dagen besökte man även elever från utbildningen Specialistundersköterska – äldres hälsa.
Läs mer om Akademi Båstads yrkeshögskoleutbildningar.
 

Inlägget Regionråd besökte Akademi Båstad dök först upp på Båstads Kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar