Så firar vi våra studenter i år

Så firar vi våra studenter i år

Om bara ett par dagar ska 67 elever från Akademi Båstad Gymnasium äntligen få ta sin examen. Då större gemensamma ceremonier är förbjudna har elever och personal tillsammans hittat en lösning för att skapa en så fin avslutning som möjligt för avgångseleverna.
– Tillsammans gör vi ett unikt studentutsläpp, säger Ulrika Krämer, rektor på Akademi Båstad Gymnasium.
Ett annorlunda studentfirande väntar årets studenter på Akademi Båstad Gymnasium. Då Folkhälsomyndigheten har kommit med nya rekommendationer kring studenten som förbjuder större gemensamma ceremonier, samlingar eller parader för samtliga avgångsklasser, har man på Akademi Båstad Gymnasium fått se över hur deras studenter ska kunna få en så högtidlig och festlig student som möjligt.
– När förutsättningarna ändras måste man hitta nya vägar och det har eleverna varit införstådda med. Vi har under en längre tid sett över olika scenarier och försökt hitta en så bra lösning som möjligt för våra avgångselever, säger Ulrika Krämer, rektor på Akademi Båstad Gymnasium.
Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska skolan bland annat undvika större folksamlingar och säkerställa att utspring endast får genomföras för en klass eller en mindre grupp i taget för att undvika trängsel.
För eleverna som tar studenten på fredag den 5 juni väntar en avslutning i skolans atrium där de står fördelade på andra och tredje våningen. Därefter sker rektorstal, sång, stipendieutdelning, mösspåtagning och studentsång. Avslutningen kommer även att livesändas på skolans Facebooksida. Utspringet sker klassvis med ett par minuters mellanrum, därefter ska eleverna ta sig ner till Brunnsparken via en snitslad bana där inbjudna gäster väntar. Varje elev får bjuda in max två gäster. För att säkerställa att antal gäster inte överskrids kommer personal från skolan att bocka av dem efter en lista.
– Vi har vänt och vridit på olika lösningar och nu har vi landat i en som inte skiljer sig alltför mycket jämfört med hur våra avslutningar vanligtvis ser ut. Det kommer bli härlig stämning och tillsammans skapar vi ett unikt studentutsläpp, säger Ulrika Krämer.

Inlägget Så firar vi våra studenter i år dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar