Sista skyddsrocken sydd åt Vård- och omsorg

Sista skyddsrocken sydd åt Vård- och omsorg

I snart två månader har ett tiotal personer arbetat med att sy skyddsrockar åt Vård- och omsorgs verksamheter. Från början var målet att sy 300 rockar. Slutresultatet blev det dubbla, och lite till.
Under torsdagen den 18 juni syddes den sista skyddsrocken i Akademi Båstad Gymnasiums lokaler. Ett två månaders intensivt arbete har nått sitt slut och nu var det dags för personalen att återgå till sina ordinarie tjänster. Tillsammans har de sytt 668 skyddsrockar. Mer än det dubbla av det de blev ombedda att göra.
– Jag kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är över detta fina och betydelsefulla arbete de har gjort. De har hjälpt oss att säkerställa tillgången på skyddsrockar i våra verksamheter, säger Sandra Sturk, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Båstads kommun.
Det var i slutet av april i år som produktionen startade. Tre anställda, som till vardags har sin arbetsplats på Arbetsmarknadsenheten, blev tillfälligt omplacerade för att kunna hjälpa till med produktionen. Med hjälp av en ett år gammal kompetensinventering gjord av Bildning och Arbete fann man ytterligare sju personer som fick anställning vid kommunen.
För att möjliggöra produktionen gick flera av kommunens verksamheter samman. Symaskiner lånades ut från Förslövs skola, Strandängsskolan och Apelrydskolan. Akademi Båstad Gymnasium stod för lokalerna. Allt material, som till exempel tyg och tråd, skänktes av Magnus Dahlberg på Ernst Textil.
– En helt ovärderlig insats, säger Benny Niklasson, som till vardags är enhetschef på Bildning och Arbete, men som nu har fått i uppdrag av Vård och omsorg att ansvara för anskaffning av skyddsutrustning.  
Ett stort tack till alla inblandade!

Inlägget Sista skyddsrocken sydd åt Vård- och omsorg dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar