Snart dags för den digitala jobbmässan

Snart dags för den digitala jobbmässan

Den 4 mars anordnas regionens första digitala jobbmässa i ett samarbete mellan bland andra Båstads kommun, Båstad Turism & Näringsliv, Höganäs kommun och Ängelholms kommun. Mässan börjar nu närma sig och vi ställde därför några frågor till Erik Jansson från arbetsmarknadsenheten på Båstads kommun inför den 4 mars.
Finns det fortfarande möjlighet för företag att anmäla sig till att vara en del av mässan?
– Det har varit ett stort intresse och mässan är nu fullbokad. Samtidigt arbetar vi inom arbetsmarknadsenheten under hela året med att stärka arbetet med kompetensförsörjningen här på Bjäre. Har ditt företag ett rekryteringsbehov får du gärna kontakta oss så ser vi hur vi eventuellt kan hjälpa till.
Hur gör jag som besökare för att delta i den digitala jobbmässan?
– Innan du besöker mässan måste du registrera dig. Då får du bland annat länken till mässan som du kan använda från klockan 14 den 4 mars för att besöka alla 50 utställare. Du hittar bland annat länk till registreringen via arbetsmarknaden i Båstads sida på Facebook eller Båstads kommuns webbplats.
Vad kan jag som besökare förvänta mig av mässan?
– Det är första gången vi anordnar en digital mässa och det är spännande även för oss att se hur mässan blir. Du kommer att möta 50 engagerade utställare inom väldigt varierade branscher från främst Båstad, Ängelholm och Höganäs kommuner. Totalt söker dessa minst 850 nya kollegor, både säsongsanställda, sommarjobbare och tillsvidareanställda.
– När du väl är inne på mässan kommer du att kunna gå runt bland montrarna och klicka dig in i de montrar du är intresserad av. I en digital monter kommer du sedan bland annat kunna chatta med företaget och skicka in intresseanmälningar/jobbansökningar.
Vad kan vara viktigt att tänka på inför mässan för mig som är arbetssökande?– Du ska definitivt förbereda dig som om du går på en fysisk mässa. Det innebär att uppdatera ditt personliga brev och ditt CV och se till att du har sammanfogat dessa till en fil och att du sparat filen så att du lätt kommer åt den. Förbered dig genom att besöka de företag du är intresserad av och kom gärna på några frågor du vill ställa. Träna på hur du kort vill beskriva dig själv.
– Eftersom det är en digital mässa är det också viktigt att du ser till att den mobil, surfplatta eller dator du använder är laddad med ström, att du har en okej internetuppkoppling och att du är i en miljö där du kan koncentrera dig utan att bli störd. Vem vet, ett företag kanske vill ha en kort videointervju och därför bör du också se över din bakgrund, exempelvis att du inte sitter med ryggen mot ett fönster eftersom bilden blir mörk.
Hur kan jag hålla mig uppdaterad och ta del av information inför den 4 mars?
– Mässan arrangeras av Båstad, Ängelholm och Höganäs kommuner tillsammans med Båstad Turism & Näringsliv, Ängelholms Näringsliv samt Rögle BK och Grönvit hållbarhet. På alla webbplatser kommer det löpande läggas upp information.
– Här i Båstad kan du även ta del av löpande information genom Facebook-sidan Arbetsmarknadsenheten i Båstad. Det viktiga är dock att du registrerar dig så snart du har möjlighet för då kommer du att få den information du behöver via mail.
Läs mer här på arbetsmarknadsenhetens sida på bastad.se
Läs mer här på arbetsmarknadsenheten i Båstads kommuns Facebook-sida

Den digitala jobbmässan hålls den 4 mars men arbetsmarknadsenheten finns även tillgänglig resten av året, via kompetenshubben@bastad.se eller telefon 0431-700 51, för att ge stöd till arbetssökande.

Inlägget Snart dags för den digitala jobbmässan dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar