Sofia Sandberg blir ny kommunikationschef i Båstads kommun

Sofia Sandberg blir ny kommunikationschef i Båstads kommun

Sofia Sandberg blir ny kommunikationschef i Båstads kommun. Sofia har en gedigen bakgrund i kommunikationsbranschen och tillträder sin nya tjänst 1 september.
– Jag är supertaggad och ser fram emot att få lära känna alla nya människor som jag kommer att få jobba med och då lite extra kommunikationsavdelningen. Tillsammans ska vi frammana den bästa möjliga kommunikationen som skapar värde för både medarbetare, invånare och besökare i Båstads kommun.
Som kommunikationschef i Båstads kommun kommer Sofia Sandberg ha det övergripande ansvaret för kommunikationsfrågor i kommunen, samt leda kommunens kommunikationsavdelning.
– Det kommer bli ett spännande uppdrag. I detta uppdrag får jag jobba både operativt som kommunikatör och som ledare – något som jag ser som den bästa tänkbara kombinationen. Jag gillar också att också det inte är en så stor kommun eftersom jag upplever att det ger större möjligheter att uppleva helheten och att skapa personliga relationer över gränserna.
Vad blir din första uppgift?– Inledningsvis handlar det mycket om att lyssna in olika behov. Lyssna, inventera och läsa på. Att utifrån lagstiftning, vision, mål och andra viktiga styrdokument, verksamhetens behov samt resurser se hur vi kan arbeta på bästa sätt.
Sofia Sandberg har flera års erfarenhet av offentlig verksamhet och har arbetat både i den lilla och i den stora kommunen. Idag arbetar hon som kommunikatör på vård- och omsorgsförvaltningen på Helsingborgs stad. Innan dess arbetade hon i Höganäs kommun.
– I Höganäs jobbade jag dessutom som nämndssekreterare vilket bland annat har gett mig en god inblick i hur en kommun fungerar samt erfarenhet av att arbeta nära den styrande politiken.
Hennes främsta arbetsuppgifter har varit internkommunikation, kriskommunikation och kommunikation kring arbetsgivarvarumärke.
– Under våren har jag arbetat med en kartläggning av den interna kommunikationen inom förvaltningen. Just nu arbetar jag med en sammanställning av detta som ska mynna ut i en plan för hur vi kan bli bättre på intern kommunikation. För mig är den interna kommunikationen oerhört viktig – god intern kommunikation är som smörjmedel i en maskin. Det får helt enkelt organisationen att fungera så mycket bättre och förhoppningsvis med mindre gnissel.
Sofia Sandberg tillträder som kommunikationschef den 1 september.
– Vi är glada att kunna knyta till oss Sofia som kommunikationschef i Båstads kommun. Sofia har en lång erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor och har en kompetensprofil som väl överensstämmer med det vi sökt, säger kommundirektör Charlotte Rosenlund Sjövall.

Sofia Sandberg blir ny kommunikationschef i Båstads kommun. ”Precis som så många andra förknippar jag Båstad med tennisen men kommunen som helhet har naturligtvis så mycket mer att erbjuda. Andra saker som jag också tänker på är fantastiska omgivningar, företagsamhet och sommarliv – inte helt olikt Höganäs kommun som jag själv bor i. Jag har varit sommarboende i Arild under hela min uppväxt och därifrån ser man ut över Bjärehalvön och Hallands Väderö. Det är en fantastisk vy och jag ser mycket fram emot att få bekanta mig mer med kommunen.”

Inlägget Sofia Sandberg blir ny kommunikationschef i Båstads kommun dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar