Sommar i Båstads kommun

Sommar i Båstads kommun

Markera text om du vill ha den uppläst. Klicka därefter på ljudikonen som dyker upp för att lyssna på texten. Att få texten uppläst fungerar tyvärr inte på smartphone. Längst ner i sidfoten på webbsidan hittar du översättningsverktyg för att få texten på ett annat språk. Välj språk i listan. For information in other languages, scroll down to the bottom of the page and use the translate-function. 

Sommaren 2021 är här – välkommen till Båstads kommun för att upptäcka och uppleva Bjärehalvön! Ät en bit mat vid havet, strosa på mysiga gator, vandra på vandringsleder eller svalka dig i havet från en badbrygga på Bjäre. Här tipsar vi dig om saker att göra och uppleva i vår kommun under sommaren 2021. Om du behöver komma i kontakt med kommunen i sommar är du välkommen att höra av dig till kundcenter som hjälper dig med dina frågor. Då vi fortfarande befinner oss mitt i en pandemi är det viktigt att tänka på att hålla avstånd till andra, tvätta händerna samt stanna hemma om du är sjuk. Tack för att du visar omtanke och följer myndigheternas råd och rekommendationer.
Vi önskar er en skön sommar – ta hand om dig och andra!

Information om covid-19

Kundcenter – din väg in i alla ärenden

Lämna felanmälan

Spara vatten-tips från NSVA

Sommar, sol och bad på hela Bjärehalvön

Nu är sommaren här med besked och många ser fram emot ett härligt strandliv. För att undvika trängsel på ett fåtal stränder och badbryggor vill vi tipsa om samtliga fantastiska badplatser som finns i vår kommun. I Båstadkartan kan du se var du hittar badplatser på Bjäre – kanske finner du en ny favoritbadplats i år? I Båstadkartan kan du också ta del av annan bra information, som exempelvis parkeringsplatser, grillplatser, hjärtstartare, vandringsleder samt laddstolpar för elbilar.
Så hittar du i Båstadkartan:

Klicka på Båstadkartan.
Välj “Lager/Kartlager” och klicka upp en valfri flik.
Klicka på den rubrik du är intresserad av, exempelvis “Badplatser”.
Ikoner eller annan markering ska nu visas på kartan. Vissa ikoner går att klicka på för att se ytterligare information.

Båstadkartan – se alla badplatser i kommunen (öppnas i ny flik)

Båstadkartan (öppnas i ny flik)

Badplatser och badvattenkvalitet

Malenbadet

Parkeringsplatser

Hållbarhet, hälsa och välbefinnande

Under tennisveckorna i juli kommer Båstads kommun att vara närvarande med en digital monter. Temat för årets upplaga av tennisveckorna är de globala målen; hälsa, välmående och jämställdhet, mat och dryck samt närodlat och hållbart. I Båstads kommun arbetas det aktivt för att skapa en hållbar samhällsutveckling där målen är vägledande för våra verksamheter som arbetar för en bra miljö, en minskad klimatpåverkan och stärkt social hållbarhet i kommunen. Under Hållbarhetsveckan 2020, som arrangerades utomhus och i digitala kanaler, belystes det globala och lokala arbetet med hållbarhetsfrågor och Agenda 2030 genom text, bild och filmer. Nedan kan du se några av filmerna.

Bekämpa klimatförändringarna

Ingen hunger

Ekosystem och biologisk mångfald

Båstad – ett bättre sätt att leva

Satsa mot en elitkarriär i tennis 
Kombinera tennis med studier på Akademi Båstads gymnasium och få möjlighet att utvecklas tillsammans med tränare som har mångårig erfarenhet av nationell och internationell tenniskarriär.

RIG Elittennisprogrammet

Akademi Båstad gymnasium

Bo eller flytta hit
I Båstads kommun bor du granne med hav och skog. Kommunen ligger strategiskt med goda pendlingsmöjligheter.

Bo eller flytta hit

Tidningen Nyinflyttad (öppnas i ny flik)

Saker att göra
Båstads kommun har ett rikt kultur- och föreningsliv med många möjligheter till en aktiv livsstil. Här tipsar vi dig om allt från lekplatser och utegym till vandringsleder.

Uppleva och göra i kommunen

Utegym

Evenemang
Båstad Turism & Näringsliv tipsar om olika saker som händer under sommaren i Båstads kommun.

Evenemang på Bjäre (öppnas i ny flik)

Båstad Turism & Näringsliv (öppnas i ny flik)

Företagslots – för ett bra företagsklimat
Företagslotsen är en funktion till för att hjälpa dig som företagare att förverkliga dina utvecklingsplaner. Ska du starta eller utveckla en verksamhet som berör flera olika kommunala myndigheter? Eller en verksamhet som kräver flera tillstånd, exempelvis bygglov och serveringstillstånd? Då erbjuder Båstads kommun företagslots. Det är en kostnadsfri tjänst med syftet att göra det enklare att starta och driva företag i Båstads kommun.

Företagslots

Inlägget Sommar i Båstads kommun dök först upp på Båstads kommun.

Avbryt

Lämna en kommentar